Far til Nikoline, Kim Rune Røkenes er energisjef i Longyearbyen. Han mistet datteren Nikoline mens den andre datteren, Pernille (3) overlevde raset, skriver Svalbardposten.

Avisen forteller at Kim Rune Røkenes la ut en hilsen til byen på hjemmesiden til Longyearbyen lokalstyre. Her skriver han at barna kom bort fra foreldrene etter skredet.

– Husker vagt at jeg så hundrevis av frivillige som ville hjelpe ved rasstedet, og de som sto på der oppe er noen fantastiske sterke hverdagshelter som vi aldri får takket nok. Mirakler skjedde, og etter to timer ble ungene våre funnet og fraktet til Lyr sykehus og videre til Tromsø, skriver han.

Røkenes forteller at den store gleden i sjokken kom da det ble klart at Pernille ville klare seg. Samtidig beskriver han om den uendelige, bunnløse sorgen for Nikoline.

– Det var fantastisk innsats av alle som var til stede på sykehuset i Longyearbyen, de gjorde alt de kunne pluss enda litt til. Samme i Tromsø - gav aldri opp og håpet til det siste. Det var de beste av de beste som hjalp, skriver han.

Ifølge Kim Rune Røkenes har familien fått mye hjelp og støtte.

– Vi har fått masse hjelp og støtte fra venner og familie, Svalbardfamilie og sykehuspersonell - nå er det bare en helt jævlig vei videre.

– Men Pernille er fokuset, avslutter han innlegget på hjemmesiden til Longyearbyen lokalstyre.