Harstad: Harstadfolk uten tidligere erfaring med festspillene ble oppfordret til å søke om deltakelse i et prosjekt der målet er å treffe nye publikumsgrupper og å oppleve kunst og kultur fra et nytt ståsted.

- Utrolig nok kastet over femti uredde personer seg med og søkte om deltakelse i prosjektet, sier markedssjef ved festspillene Elisabeth Ingebrigtsen.

De interesserte måtte fortelle litt om seg selv og om sitt forhold til festivalen i sin søknad. At Festspillene betyr mye for folk i Harstad, kom tydelig frem i mange gode søknader. En av de litt mer skeptiske søkerne var Tirill Hognestad.

- Jeg har bestandig syntes Festspillene har vært noe rare greier, det passer ikke for meg. Bare for spesielt interesserte og for ”fiffen”. Men har jeg egentlig gitt Festspillene en sjanse? Nei, det har jeg ikke. sier Tirill, fersk Festspillpilot.

De utvalgte

- Vi leste søknadene grundig, og satt til slutt sammen en gruppe som skal representerer befolkningen i Harstad, sier Ingebrigtsen.

Seks personer skal delta i prosjektet. En sykepleierstudent, en barneskolelærer, en langtransportsjåfør, en maskinentreprenør, en konsulent og en driftsleder skal dermed oppleve, drøfte, dele og dissekere Festspillenes program sammen med festspillstaben.

På veien skal de tilegne seg ny kunnskap, reise på studietur og oppleve et bredt spekter av kunstuttrykk.

-  Fra Harstadfolkets perspektiv. Gjennom øynene til Robert, Tirill, Mette, Tor-Ivar, Frøydis og Jakob. Kan kunst og kultur bli viktig for flere? spør Festspilldirektør Maria Utsi.