Dette sier den pensjonerte presten, Odd Bjarne Bruun.

– Jeg skulle kommende fredag ha preken under den tradisjonsrike kveldsgudstjenesten i Elgsnes kapell, forteller Bruun.

– Jeg leste nylig vurderingene fra geologene for hvor stor rasfare det var på Aunveien.

– Med tanke på at det fortsatt er usikkert med nye ras, så føler jeg som prest at det vil være uansvarlig å lokke folk forbi rasområdet for å holde kveldsgudstjeneste i Elgenes kapell, sier Bruun.

Han synes det er en flott tradisjon med gudstjenester i kapellet.

– Jeg har i alle år dradd til Elgsnes en gang i året for å holde gudstjeneste. Det er populært og det er ofte rundt 50 personer som finner veien til kapellet på slike dager, sier den pensjonerte presten.

– Jeg har kun en gang tidligere snudd i bakkene opp mot Aunfjellet på grunn av vinterføre. Det etter et besøk hos Edvard Ruud på Elgsnes. Da dro jeg tilbake for å få hjelp til å dra bilen opp med traktor, minnes han.

– Da jeg returnerte til Ruud sa han bare at jeg hadde glemt å skrive meg inn i besøksboka. Deretter returnerte jeg på ny bort til bakken opp til Aunfjellet. Nå kom jeg meg opp uten hjelp av traktor. Jeg nådde også avtalen jeg hadde i Harstad den gangen, forteller den pensjonerte sykehuspresten fra Sørvik i Harstad.

Siden han gikk av som prest i slutten av mars har han prioritert pensjonistgjerningen og takket nei til en rekke forespørsler.

– Nå i sommer er det restaurering på hytta i Tennevik som gjelder. Men i løpet av høsten blir det nok et og annet oppdrag en vil takke ja til, sier Odd Bjarne Bruun.

Som kommende fredag dropper å holde kveldsgudstjeneste i Elgsnes kapell på grunn av rasfaren som er på Aunveien i disse tider.

BESØK: Kveldsgudstjeneste i Elgsnes kapell har normalt godt med besøk. Foto: Anne Lise Stornes