Tirsdag formiddag var det igjen stopp for reserveferga Strandebarm på Bjarkøy-sambandet. Strandebarm er reserveferge for nyferga Kvernsund, som sviktet i forrige uke.

– Hva årsaken er, er ikke avklart, får ht.no vite fra mannskapet.

Blant annet kom ambulansebåten Alden til unsetning for Strandebarm som ble liggende å flyte uten motorkraft.

- Situasjonen er ikke lenger fortvilende for befolkningen i øysamfunnet og leverandørene til øysamfunnet. Den er fullstendig uakseptabelt. Man kan ikke dra med disse fergene, fordi man vet ikke om man når frem i tide eller om man kommer seg hjem igjen, sier lege Frank Hilpüsch, som akkurat nå er fastsittende på Bjarkøy.

- Jeg har påpekt tidligere om at dette er en uforsvarlig situasjon som ved dårlig vær fort kan utvikle seg til en katastrofe. Tydeligvis blir dette ikke tatt på alvor, fortsetter Hilpüsch, som selv bor på Grytøy.

Han har vært i kontakt med Troms fylkestrafikk, som ikke var mye til hjelp.

- Det viser seg at man ikke har tenkt på hurtige reserveløsninger, men henviser til at oppdateringer blir gitt på deres hjemmeside.

- Dette her går ikke lenger og jeg forventer at det settes strek over disse fergene og at det absolutt omgående settes inn brukbart fergemateriell. Driver Norled og Troms fylkeskommune med en skjult politikk for avfolkingen av øysamfunnet, spør han.

Hilpüsch viser i tillegg til alle registrerte og dokumenterbare driftstansene som tidligere er påpekt, kommer i tillegg til alle stadige forsinkelser når folk ikke når neste ferge til Harstad og dermed kan stå over i flere timer.

- Disse blir overhodet ikke registrerte, men skjer nesten daglige. Skal vi virkelig gå høsten og vinteren i møtet på dette viset? Jeg syns det er uforskammet, fastslår Hilpüsch.

Norled melder klokken 15.00 tirsdag at det er om lag 10-15 minutt forsinkelse i ruten. Forsinkelsen vil bli tatt inn i løpet av ettermiddagen.