Det var 22. mai i år at Harstad Orienteringslag startet opp med Stolpejakten i Harstad. Da de startet opp hadde de ikke drømt om at så mange ville registrere seg.

– Det er oppsiktsvekkende høyt. De har jo nettopp starta opp i Harstad, sier selveste stolpestartgeneralen i Norge, Arnfinn Pedersen.

– Vi visste ikke helt hva vi gjorde da vi satte i gang Stolpejakten i Harstad, sier en godt fornøyd leder for orienteringslaget Kristin Svendsen.

Tilbud for alle

For Harstad orienteringslag var hovedmålet med dette prosjektet å skape et lavterskel trimtilbud.

– Vi har satt ut 50 stolper. Halvparten av disse kan nås med rullestol. Det er derfor et tilbud alle kan bruke, sier Svendsen.

Orienteringslager erkjenner at selv om de har et bredt tilbud med korte turorienteringsløyper, så er det ikke alle som kan benytte seg av tilbudene.

– Derfor er Stolpejakten et tilbud for alle. Hovedsaken er at folk kommer seg ut av godstolen og i aktivitet, sier Svendsen.

Men at hele 700 skulle la seg registrere i løpet av de to første månedene, kunne de knapt drømme om.

– Dette er langt i overkant av det vi trodde på i starten, sier Svendsen.

Nå skal det i rettferdighetens navn også sies at ikke alle dem som har registrert seg er harstadværinger. Det er mange tilreisende og hotellgjester som går på pinnejakt mens de er i byen. Et bilde på størrelsen kan være registreringene i Gjøvik.

Av de 4 700 som har registrert seg i pionerbyen Gjøvik, er det 2.700 som har sin hjemstedsadresse i denne byen.

App for hele landet

Det er utviklet en egen app, som kan lastes ned på mobiltelefonen. I tillegg er det lagt ut kart og informasjon om Stolpejakten både på hoteller og i sportsforretningene i Harstad sentrum.

-For besøkende i byen kan Stolpejakten være en fin guide for å oppleve byen vår. Stolpejakten kan også være en fin kveldstur for mange harstadværinger. Mange har sagt at jakten på nye stolper har brakt dem til steder de ellers aldri ferdes, sier Svendsen.

Hun mener derfor at Stolpejakten er en fin måte å bli kjent i egen by på.

– Det er bare å sette i gang, sier hun.