Matfestivalen Spis for en hundrings er i gang for andre året. Mandag startet festivalen i Harstad, og bestillingene har strømmet inn.

Når nye kunder

Umami hadde sin første av tre dager i festivalen i går. Sigrid Rafaelsen forteller at restautranten opplever stort trykk under fetsivalen.

– Det har gått veldig bra så langt. Vi synes det er artig å være med når det skjer noe.  Dette er en måte å vise frem restauranten vår til folk som kanskje ikke har vært hos oss tidligere, sier Rafaelsen, som sammen med Kim-Håvard Larsen er grunnlegger og driver av Umami.

– Med det samme det ble kjent at vi var med på festivalen, tok det helt av med bestillingene.

Suppe på menyen

Gourmetrestauranten tilspisser menyen når de er med i Spis for en hundring.

– Det vi har laget er en suppe med bakt brød til. Det er ikke mye man klarer å lage for hundre kroner, så derfor må vi tenke oss  om hvilke råvarer vi bruker, sier Kim-Håvard Larsen.

Det er første gang Umami er med på matfestivalen. De andre spisestedene er Big Horn Steakhouse, Thors, Cafe Chocolat, Joker Matrix, Dolly Dimples, Ming Restaurant Harstad, Tjeldsundbrua kro & hotell, Gründer Cafe og bar og Fellini.