Varehussjef Arne Lysvik sa i vitneboksen at tiltaltes handlemåte hadde skadet Elkjøps tillit hos kundene.

- I høyeste grad. Kunden skal selvfølgelig kunne ta for gitt at private ting på datamaskiner til reparasjon blir slettet når de får maskinene tilbake. Vi har også hatt kunder som har kommentert saken. Hvor mye dette har kostet oss økonomisk, er det umulig å si med sikkerhet, vitnet Lysvik.

Da saken ble anmeldt måtte han innkalle til persponalmøte for å informere. Det gikk en stund i 2012 før han ble gjort oppmerksom på at det i tillegg var funnet videoopptak av kvinnelige ansatte på toalettet. Da måtte han innkalle til to nye personalmøter. Kvinnene i bedriften ble informert først, før det ble innkalt til et allmøte.

- Kvinnene var både sjokkert og vantro på samme tid. Flere ga uttrykk for stort ubehag ved å ha blitt filmet, fortalte Lysvik.

Men han forsikret om at Elkjøp Harstad generelt har et godt arbeidsmiljø. Avgjørelsen om å anmelde saken ble tatt av Elkjøp Norges sikkerhetssjef, Lars Alfred Vethes.

- Hadde Elkjøp holdt kjeft og tatt dette internt ville vi nok skånet oss selv for mye belastning. Men det var, slik jeg har oppfattet det, aldri noen diskusjon. Dette hørte inn under politiets autoritet, ikke Elkjøp. Tiltalte arbeidet ikke hos oss lenger, sa Lysvik.

Hva tiltalte tenkte på da han festet det lille kameraet under vaskeserveranten på dametoalettet, kunne han ikke selv svare på.

- Jeg føler bare avsky og skam, uttalte han.