Distriktssjef Bård Hansen i PEAB Bjørn Bygg legger ikke skjul på at de er godt fornøyd med å ha sikret seg totalentreprisen på byggingen av de 24 leilighetene.

Knalltøff kamp om oppdragene

– For oss er det viktig å sikre oss kontrakter også hos lokale aktører. Et oppdrag til en verdi av 60 millioner er det ikke gitt at vi skal få i konkurranse med flere andre aktører.

– Kampen om oppdragene er knalltøff. At valget til slutt falt på oss er vi selvsagt både glad og stolt over, sier Hansen som regner med at en rekke underleverandører kan være aktuelle på ulike oppdrag.

Dyktige firmaer i Harstad

– Både innen elektro og VVS har vi dyktige firmaer i Harstad, men foreløpig er det ikke inngått noen avtaler.

– Nå venter vi bare på igangsettingstillatelsen fra Harstad kommune før vi går i gang med riving av eksisterende bygg, noe vi håper vil skje i løpet av de nærmeste ukene, sier han.

10 leiligheter solgt

Regiondirektør Bjørn Mathisen i Bonord sier PEAB Bjørn Bygg fikk kontrakten da de kom best ut på pris.

– I tillegg vet vi at vi nå får en dyktig og seriøs aktør i markedet med lang erfaring i forhold til store byggeprosjekter.

– Nå ser vi fram til å komme i gang med byggingen av de 24 leilighetene, som kan bli 28 da vi har planer om å bygge fire til på toppen av bygningen.

– Per 1. februar var det solgt 10 leiligheter, men jeg tror det løsner ytterligere når det nå er klart for bygging, sier Mathisen som legger til at Bonord i dette prosjektet har samarbeidet med Harstad Skipsindustri om utbyggingen.

Positive tilbakemeldinger

– De er eiere av tomten det skal bygges på. I samarbeid med direktør Ola Karlsen i HSI har vi funnet en tomt med god utsikt og åpenhet mot sjøen.

– Dette er kvaliteter vi vet mange setter pris på og som vi allerede har fått en rekke positive tilbakemeldinger på.

– Og med leiligheter fra 56 til 99 kvadratmeter i størrelse burde det være gode valgmuligheter for dem som ønsker å bo i mer rolige tilværelser, sier Mathisen.

brovingen: Utsikten pekes på av Bjørn Mathisen som en viktig faktor ved de planlagte boligene i Samasjøen.