Denne uka fattet styret en enstemmig uttalelse om fusjonsprosessen med UiT Norges arktiske universitet.

I uttalelsen vises det til at det ved fusjon og strukturendringer i sektoren er et mål å bevare og videreutvikle styrkene ved dagens institusjoner:

I kongelig resolusjon av 19.06.15 vedrørende fusjon mellom UiT, HiN og HiH understrekes det:.. «at det skal etableres styring- og ledelsesfunksjoner ved campusene i Harstad og Narvik som bidrar til faglig utvikling, styrking av den regionale rollen og som gir strategisk innflytelse i den nye organisasjonen».

Styret understreker derfor at det er en selvfølge at Høgskolen i Harstad skal tilgodeses med faglig ledelse på ett eller flere områder og som gir høgskolen reell faglig innflytelse.

– Styret er av den oppfatning at et fakultet vil være den beste løsningen for å ivareta dette, heter det.

Styret understreker også behovet for langsiktighet.

– Prosessen med fusjon har forløpt hurtig og den har vært krevende både organisatorisk og økonomisk. Det er derfor ikke å forvente at et nytt fakultet ved Campus Harstad kan innfri alle de forventninger universitetsledelsen har til dagens etablerte fakulteter. Styret mener et nytt fakultet ved Campus Harstad må få tid til å utvikle seg og at det er viktig å synliggjøre strategier for fremtidig vekst og utvikling. Merverdi for Høgskolen i Harstad og fagmiljøene må konkretiseres og synliggjøres, skriver styret i uttalelsen.