Sommertrafikken har startet der mange drar på ferie og reiser langs veiene. Den siste uken har det vært en lang rekke uhell på veiene, også med alvorlige skader som følge. Nå ber Per Erik Rynning, fagkoordinator for trafikk, bilistene passe på.

- Hold riktig fart etter vær og føreforhold og fartsgrenser. Kjør rusfri, vær oppmerksom og hensynsfull, og bruk alltid personlig verneutstyr ( bilbelte, hjelm). Tenk sikkerhet.

Disse meldingene burde være unødvendige, men erfaringsmessig er det langt flere alvorlige ulykker, fartsovertredelser og ruskjøring i sommerhalvåret, sier Rynning.

- Det er også viktig å være uthvilt når man kjører. En trett sjåfør er farlig i trafikken. Føler man seg trøtt bør man stoppe og ta en pause.

Antall drepte i trafikken per dags dato er 57, noe høyere enn på samme tid i fjor.

- Teknologisk utvikling vil bidra til mer trafikksikkerhet gjennom utvikling av ulike førerstøttesystemer. På den annen side kan mer bruk av forstyrrende teknologi kunne føre til flere ulykker, fordi trafikantene ikke er nok oppmerksomme i trafikken.

Politiet vil avholde mange kontroller i løpet av sommeren som har en målsetting å forebygge lidelser og tap i trafikken og stoppe trafikanter som utgjør en risiko ved deres kjøreadferd, sier Rynning.