Nå er AFS Norge på jakt etter noen familier i Harstad som har plass til Leonardo eller Gunn rundt middagsbordet neste skoleår.

- I Harstad er det foreløpig bare en familie som har meldt seg og derfor håper vi at flere har lyst, slik at vi kan få et miljø både for studentene og vertsfamiliene, sier Marit Grønskei som er generalsekretær i AFS Norge.

22. august kommer 142 utvekslingselever til Norge. De skal gå på norsk videregående skole og bo hos en vanlig norsk familie. Flere av dem mangler ennå vertsfamilier, og lurer veldig på hvor de skal bo når de kommer til Norge. Skoleplass til elevene ordner AFS Norge.

- Å være vertsfamilie er en spennende opplevelse, du blir bedre kjent med verden og deg selv. Du får en ungdom i huset som skal være som et familiemedlem. Med andre ord trenger ikke huset skinne eller kjøkkenet alltid være ryddig, forteller Grønskei.

- Det viktigste er at du er åpen for å ta imot en student inn i familien din, og ikke minst inn i hjertet ditt. Å være vertsfamilie knytter bånd som varer livet ut, oppfordrer hun.

Dersom noen i Harstad er interessert i å være vertsfamilie for Leonardo, Gunn eller noen andre AFS-elever kan de ta kontakt med AFS Norge. Info finner du på www.afs.no.

Leonardo fra Italia og Gunn fra Thailand trenger vertsfamilier i Harstad. Foto: AFS Norge