Det lover Kari-Anne Opsal, den ivrigste tilhengeren og prosjektmedhjelperen bak kunstneren Geir Samuelsens verk «Selsbanes seil»,  som snart skal sprute, og lyse, i Harstad havn.

I går ble åpningsdatoen for fontenen fastsatt til 12. november. Det blir en artig lørdag på Kulturhuskaia i Harstad, om Opsal får det som hun vil.

- Vi skrur i gang kunstverket med en kraftig fest, som blir lagt litt utpå kvelden, slik at lysshowet kommer skikkelig til sin rett. Blir det dårlig vær har vi alltids mulighet til å gå innomhus. Nå ser det ut til at vi får laga en spesialsjokolade til åpninga også. Det er kjempeskøy å holde på med dette prosjektet, nesten uansett hva vi ønsker oss, er det ingen som sier nei.

Opsal ser for seg fanfarer, sprudl og skikkelig folkefest sjøl om det er november og en viss mulighet for kaldt og stusslig vær.

Hun er godt i gang med å snekre et program med atskillig sprut i, til den festlige fontenekvelden.

Plattformen til den godt og vel femti meter høye fontenen skal i løpet av onsdagen slepes til sin framtidige ankringsplass et stykke ute i fjorden nord for Hamnneset.

Så skal det tekniske på plass, det dreier seg om strøm til lys og pumpe. Vannet skal kobles til, og hvis vinden er akkurat passe, vil folk som deltar på åpninga kunne telle ned og forhåpentligvis tydelig kunne gjenkjenne den halvhundremeter høye høye, dekorative vannstrålen.