- I en krevende økonomisk situasjon for Troms fylkeskommune med reduserte økonomiske rammer fra regjering og storting, behandler fylkesrådet i neste uke sak om kollektivsatser i 2017. Her foreslås blant annet å utvide barnebillett på enkeltreiser, som i dag gjelder opp til 16 år. Fra 1. mars 2017 vil denne gjelde opp til 18 år. Pris på periodebillett i Troms økes ikke.

Det skriver fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo (Sp) i en pressemelding.

Endringene i kollektivsatsene for Troms behandles hvert år av fylkesrådet, og gjøres gjeldene fra 1. mars 2017. Tidligere har justeringene i kollektivsatsene vært gjort fra 1. januar hvert år.

Kollektivtrafikken i Troms har hatt en positiv utvikling gjennom siste år. Per 30. september var økninga samlet sett på drøye 4 prosent på antall kollektivreiser sammenlignet med for ett år siden.

- Dette er svært positivt og viser at vi er på rett vei når det gjelder å øke kollektivbruken i Troms. Ekstra positivt er det å registrere at økningen gjelder på de fleste områdene, både buss i Tromsø og Harstad, men og på hurtigbåt og regionbusser i fylket. Likeledes øker også trafikken på ferge, sier Prestbakmo.

Noen av de viktigste endringene er:

- Barnebillett på enkeltreise heves fra 16 til 18 år.

- Prisen på periodebillett økes ikke. Dvs. at 30-dagers fortsatt vil koste 680,-. I Harstad fortsatt redusert pris på 590,-

- Rabatt ved bruk av mobillett økes fra 10% til 20%, samme som Tromskortet og skal fra 1. mars 2017 kunne brukes på alt av buss, båt og fergetilbud i Troms. Det betyr at en bussreise i sone 1 vil koste 29,60 både med Mobillett og med Tromskortet.

- Prisene på hurtigbåt økes med 2%, i tråd med forventet prisstigning.