Etter at flyplassen ved Framneslia ble lagt ned fra 1. april er det ventet flere avganger til og fra Evenes lufthavn, men flybussen er foreløpig enda forbeholdt Osloflyene. Dette fikk Grete Wigen erfare tirsdag når hun ventet på tre kursholdere som skulle komme med fly fra Bergen.

– Jeg fikk en fortvilt telefon fra kursholderne når de sto på Evenes, med beskjed om at neste flybuss gikk klokken 17, og flyet landet 12.45, skriver Wigen i en e-post til Harstad Tidende, og legger til at kursholderne til slutt måtte leie bil for å rekke kurset.

– Det er satt opp noen ekstra busser som følge av nedleggelsen av Framneslia, men foreløpig er det i hovedsak satt opp flybuss i forbindelse med Osloflyene, forteller divisjonsleder for fly- og ekspressbuss i Boreal, Frode Elverum, til Harstad Tidende.

– Må ha bedre grunnlag

Elverum forteller videre at det gjøres løpende analyser om passasjergrunnlaget, og om det da skal settes opp ekstra busser spesielt for avgangene fra Widerøe.

– Vi ønsker å tilby et best mulig transporttilbud for passasjerene, men vi må også ha et bedre grunnlag for å se på lønnsomheten av de ekstra rutene, sier Elverum.

Widerøe mener at det er opp til passasjerene å sjekke hvordan de kommer seg til og fra flyplassen, og henviser til nettsidene til den respektive flyplassen.

– Vår tjeneste forbinder seg fra lufthavn til lufthavn med mindre det blir endring av ankomstdestinasjon. Flyselskapet skal sørge for å få fraktet passasjeren til den destinasjonen som står på billetten, forklarer informasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli.

– Vanskelig å holde seg oppdatert

Solli forteller videre at det vil være vanskelig for flyselskapene å holde seg oppdatert på transporttilbudene hos de ulike lufthavnene.

– Vi i Widerøe har avganger til 45 ulike lufthavner rundt omkring i landet, og siden det er utskifting av crew på de forskjellige avgangene vil det være problematisk for oss å sitte på siste informasjon om flybussavgangene ettersom de kan endre seg over tid.