– Troms fylkeskommune fastsetter selv antall takstsoner på en strekning, og disse er ikke nødvendigvis avhengig av lengden på strekningene. Dette har vi eksempler på fra flere andre steder i fylket, og dette er også tilfellet på strekningen Grytøy- Bjarkøy, sier Bones.

Korrigerer ved behov

– Vi lover imidlertid å sjekke om det kan være behov for å foreta en korrigering på sambandet Grytøy – Sandsøy – Bjarkøy så raskt som mulig.

– Dersom det viser seg at det er behov for å foreta en korrigering, skal vi kunne få til det før ferien, sier Bones.

Benyttet oss av muligheten

Han har så langt ikke vært i stand til å finne ut av når antall takstsoner på strekningen ble fastsatt.

– Slik vi ser det har vi ikke lagt denne strekningen i en for høy takstsone, men benyttet oss av mulighetene vi har til selv har til å bestemme antall soner. Dette vil vi nå se på om er nødvendig å korrigere, før vi eventuelt går til endringer av antall takstsoner på denne strekningen, sier han.

Har ikke skodd oss

Han ønsker ikke å spekulerer i hva som skjer dersom de reisende fremmer krav om refusjon eller kompensasjon for eventuelt å ha betalt for mye i billettpenger.

– Jeg kan ikke svare på hvordan den enkelte vil reagere på dette. Det jeg kan forsikre om er at vi ikke har skodd oss på dette, og heller ikke sitter igjen med noen økonomisk gevinst, sier Bones.