I sterk konkurranse med 19 andre kokker fra landsdelen er Sletten valgt ut som finalist til årets Arktisk kokk-kåring.

Grugleder segSletten, som til daglig er å finne som kjøkkensjef på Hoelstuen, ser på finalen med skrekkblandet fryd.- Jeg grugleder meg til finalen. Dette blir en helt ny erfaring for meg, men det er selvfølgelig artig å ta med seg. Jeg har aldri deltatt i konkurranse tidligere, så jeg får se hvordan jeg stiller meg i forhold til de andre deltakerne, sier Sletten.

Han begynte som lærling ved Hoelstuen for fem år siden, og tok fagbrev i 2012 etter å ha gått alternativ lærevei for å bli kokk. Siden i fjor vinter har han vært kjøkkensjef ved restauranten.

Bli tryggMenyen som han og de andre finalistene skal presentere under finalen i Bodø Spektrum skal bestå av en forrett av reinsdyrtunge og reinsdyrhjerte, hovedrett av klippfiskloins, fjellmandel og gulløye, og en dessert av fransk sjokolade, solbær og tindved.

- Dette er råvarer jeg ikke har jobbet så mye med tidligere, forteller han. - Det gjør at jeg må trene, gjennomføre og bli trygg på det jeg skal gjøre på finalendagen.

Finale i BodøDe fem andre finalistene er Anette Bjørnsen Maren Anna (Børsen, Sørvågen), Roghell Chan (Restaurant Smak, Bodø), Frank Kristoffersen (Linken Restaurant, Narvik), Lasse Fisker (De 4 Roser, Tromsø) og Espen Ramnestedt (Restaurant Smak, Bodø).

Finalen finner sted under Nordnorsk Storhusholdningsmesse i Bodø den 17. september, og bak kåringen står Arktisk Meny og NHO Reiseliv Nord-Norge.