Harstad-bosatte Veronika Sund meldt seg i høst på konkurransen Fjellreven Polar i regi av Fjellreven.

Premien er en femdagers sledetur fra Signaldalen i Troms til Jukkasjärvi i Sverige. Helt siden Sund oppdaget konkurransen for tre år siden har den 330 kilometer lange ekspedisjonen vært den store drømmen.

I fjor prøvde Sund seg på samme konkurranse. Da ble hun nummer to og fikk ikke reise.

For å vinne turen i år, var Sund igjen avhengig av at folk stemte på henne i sin kategori, der hun konkurrerte mot over 30 deltakere. Totalt var det 900 deltakere med fra hele verden i mange ulike kategorier.

Da stemmene ble talt opp etter 10. desember, viste det seg at Sund fikk tredje mest stemmer, noe som normalt heller ikke i år ville gi henne plass på drømmeturen.

Men nylig fikk hun en gledelig beskjed fra arrangørene.

- Jeg vant ikke på antall stemmer i Norge, men ble nummer tre. Fjellrevens jury valgte meg likevel ut på ekstrasjansen i Norge, så det blir tur på meg likevel. Tidenes julegave, jubler Sund.

Sund, som opprinnelig er fra Myre i Vesterålen, elsker friluftsliv. Hennes ønsker å oppleve en langtur hvor hun kan strekke egne grenser, kjøre eget hundespann, telte ute og bli kjent med andre mennesker fra hele verden med samme brennende ønske om en opplevelse for livet.

Nå får hun endelig oppfylt drømmen. Reisen starter neste år i april.

- Jeg drar sammen med 19 andre på denne sledeturen. Da må jeg klare meg ute i villmarka i fem døgn. Jeg har to hunder selv, og liker godt å kjøre med hundespann, fastslår den heldige vinneren.