Under et spillermøte i forkant av turneringen ble laget enige om at de måtte ha riktige holdninger for å kunne prestere best mulig på fotballbanen. Det setter trener Ted Pedersen pris på.

– Det viser at jentene ønsker å gjøre det best mulig. Vi ønsker å nå lengst mulig, og da er det mange faktorer som spiller inn. Det betyr at jentene må i seng tidlig, mens kanskje andre lag forsatt styrer rundt i gatene, sier Pedersen.

Åpnet med tre seirer

Jentenes plan har fungert godt så langt med tre seirer på de tre første kampen, og topper med det tabellen med en kamp igjen av gruppespillet. Det betyr at laget er klar for A-sluttspillet og 16-delsfinale. Ifølge Pedersen er det ikke bare resultatene som har vært bra.

– Vi har spilt meget god fotball, og viser at vi har et bra nivå inne. Spesielt første kampen der vi slo Kiruna var imponerende. Vi vet at Kiruna er godt lag, og som har gjort det bra i tidligere turneringer. Samtidig var det stas at vi hadde hele åtte forskjellige målscorere i kampen mot tyske KGS Wittmund, sier Pedersen.

Laget vant første kamp 4-2 over Kiruna, 8-0 ble det mot KGS Wittmund, og siste kamp endte 3-0 i favør Medkila mot Bagarmossen BK.

– Fantastiske baner

Totalt er det 81 lag som konkurrer om seieren i J16-klassen. Flere enn det som er vanlig i Piteå og Norway Cup.

– Nettopp en av grunnene til at vi prøver Gothia er antall lag, og det høye nivået. Vi har vært med på Norway Cup tidligere, men i år var vi villige til å prøve noe nytt, sier Pedersen.

Det angrer ikke treneren på etter tre dager i Gøteborg.

– Forholdene her nede er fantastiske, og spesielt baneforholdene. Fotballbanene her går Piteå og Norway Cup sine en høy gang. Det er en opplevelse i seg selv for jentene å få spille på så gode baner, sier Pedersen.

Nå gleder han seg til fortsettelsen.

– Vi har kommet inn i en god rytme, og gleder oss til å spille kamper. Alle har det glitrende, og er klar for å jobbe hardt videre, sier Pedersen.