Eirik Bergstedt (35) fra Stokmarknes er tilbudt stillingen som lufthavnsjef ved Evenes flyplass, skriver avisen Fremover. Vesterålen Online vet at Bergstedt har takket ja til jobben og at han gleder seg til å ta fatt på jobben.

- Det stemmer, og jeg gleder meg voldsomt til å ta fatt på oppgaven. Vi har snakket lenge om å flytte nordover igjen, og da Avinor lyste ut jobben var jeg ikke sen om å søke, sier Bergstedt til VOL.

- Jeg er oppvokst på Søndre Stokmarknes, og har hatt kortere opphold på Andenes og Melbu underveis. Bakgrunnen min er i korte trekk at jeg var i militærpolitiet da jeg var i forsvaret, før jeg videre dro til Narvik, og ble konstituert lensmannsbetjent der. Deretter studerte jeg juss i Tromsø, og jobbet i en lengre periode i kriminalomsorgen der, forklarer Bergstedt.

- Videre har jeg vært politiadvokat, og prosjektleder i Forsvarsdepartementet, før jeg gikk gradene i fengselsvesenet. Inntil nå har jeg vært assisterende fengselssjef ved Ringerike fengsel, hvor jeg har hatt ansvar for 200 ansatte og 160 innsatte.

- Nå forlater du altså fengselsvesen og politi og skal gjøre noe helt annet. Hvordan blir det?

- Det blir en flott utfordring. Regionen Midtre Hålogaland har et enormt potensiale, og når kampflybasen flyttes nordover snakker vi om en økning av antall ansatte ved flyplassen på rundt hundre personer. Jeg registrerer også at regionrådene i de omkringliggende områder har et stort og godt engasjement for flyplassen, og jeg er helt sikker på at vi vil se en betydelig vekst for flyplassen i årene fremover, sier Bergstedt.

- Du var blant de yngre søkerne, og utkonkurrerte de andre. Hva mener du om det?

- Det er vel helst et spørsmål Avinor burde hatt, men jeg har vært en synlig leder i organisasjonene jeg har vært, og mener at jeg kan vise til gode resultater. Jeg har gjennomføringsevner, og er sikker på at jeg kan bidra til enda bedre sørvis og kvalitet ved flyplassen.

Eirik Bergstedt legger til at familiens ønske om nærhet til familie i Harstad og Vesterålen veide tungt.

- Kona er fra Harstad, og der bosetter vi oss nå. Dermed blir turen til besteforeldrene der og på Stokmarknes atskillig kortere for oss og våre to barn, avslutter Eirik Bergstedt.