Det var ikke bare Hanna Salminen, fjorårets tempovinner i ungdomsmesterskapet på sykkel, som erklærte årets sykkelsesong for iverksatt i går. Hos Salminen bil på Stangnes var Harstad cykleklubb og sponsorene samlet for å markere starten på årets sesong.

Der fikk flere titalls besøkende spise vafler, se det nyeste av sykkelutstyr fra Sykkel & Motor, tilbehør til bil og delta på sykkelverksted. Det siste var Hanna Salminen også med på.

- Jeg skal flytte sørover til høsten og da må jeg kunne litt mer om det mekaniske, sier Salminen.

Hun sprudlet på markeringen etter en god sykkeløkt tidligere på dagen.

- Formen begynner å komme seg etter at jeg fikk kyssesyken i fjor høst. Nå trener jeg mer enn noen gang før. Det var deilig å ikke sykle med piggdekk igjen. Jeg tok en tur til Storjorda, sier hun.

Sesongstart er den første helga i mai når hun deltar i rankingritt i Fredrikstad.

Kirsti Dybdal fra Harstad cykleklubb var blant de mange fra foreningen som tok turen til Stangnes onsdag ettermiddag.

- Det er veldig fint å ha en slik markering. Sykkel har blitt stort i Harstad hvor det også har blitt mange kvinner som er med, sier hun.

Dybdal ser nå fram til en sesong hvor Arctic Race of Norway er blant de store høydepunktene. I fjor fikk hun med seg alle etappene utenom én. Da var hun selv med som arrangør i Harstad på Arctic Challenge.

- Jeg skal følge rittet også i år. Det blir tur på meg til både Nordkapp og Tromsø. Det blir spennende å se om de klarer å skape like mye liv.

I verkstedhallen hos Salminen samlet de sykkelinteresserte seg for å lære om det tekniske og om vedlikehold av kyndig personell fra Sykkel & Motor. Der var Daniel Helstrøm Olsen (12) blant de heldige som fikk en vedlikeholdsrunde på sin sykkel.

- Jeg er med i Harstad cykleklubb og har allerede begynt sesongen. Skikkelige ritt kommer senere. Jeg anbefaler alle til å sykle mer, sier han.

Daniel Helstrøm Olsen (12) fikk vedlikeholdskurs av Einar Kristiansen.
For Kirsti Dybdal er Arctic Race of Norway et av høydepunktene på årets sykkelkalender.