I går la Harstad-artist Marthe Valle ut denne meldingen på Facebook:

- Hei Cubus! Dette står ved inngangen til BARNEavdelinga deres, hva veier dette voksne mennesket? 40 kg? Jeg er så LEI!! Faen!

Sammen med meldingen fulgte et bilde av en tynn modell som reklamerte for undertøy. Valle har tidligere gått ut mot det hun mener er usunne bilder, og forbilder, av kvinner i moteblader og andre medier. Gårdagens melding på Facebook fikk stor oppmerksomhet, deriblant oppslag i VGs nettavis. På Facebook ble hennes melding delt 420 ganger.

- Takk Marthe, for at du blir sint, er en av reaksjonene på Valles opprinnelige innlegg.

Nå sier artisten at Cubus trekker plakaten.

- Etter massive reaksjoner på butikkens facebookside har Cubus akkurat meldt om at de tar alle reaksjonene på alvor, og fjerner bildet fra sine butikker. Forbrukermakt FTW, skriver Valle på sin Facebook-side.

- Vi ser at vi har satt mange følelser i sving og kommer derfor til å fjerne plakaten fra butikk i løpet av dagen, skriver Cubus på Facebook.

Artisten og sykepleieren har tidligere fortalt hva hun mener om kvinnebilder i offentligheten. I forrige måned kastet hun klærne i bladet Kamille, for å vise normal kropp.

- 99 prosent av kroppsbildet man får i media er ensidig og lite representativt for virkeligheten. Jeg tror det er behov for et realistisk bilde av kvinnekroppen og at man viser ulike former og fasonger, sa hun da til Harstad Tidende.