Mandag 17.oktober starter en intens uke med Yrkes-NM i Bergen. Fra Harstad reiser Celina Sørensen Tollefsen (20) for å delta som representant fra Troms fylke i helsearbeiderfaget. Hun kvalifiserte seg i vår som fylkesmester.

- De første to dagene skal alle deltakerne konkurrere, mens den tredje dagen blir de seks med høyest poengsum tatt ut til videre konkurranse.

Representerer Troms

NM starter med stor åpningsseremoni mandag ettermiddag. Det konkurreres i alle mulige yrkesfag. Selve konkurransearenaen er Vestlandshallen i Åsane like utenfor Bergen, og det hele strekker seg over tre konkurransedager hvor en må kvalifisere seg for å være med videre til neste dag.

- Jeg tenker at det er veldig spennende og utrolig lærerikt. Dette er en stor opplevelse for meg. Jeg var ikke forberedt på å bli fylkesmester, og var egentlig bare med der for å få erfaring. Nå er det samme type konkurranse - bare med litt flere deltakere, sier Sørensen Tollefsen.

Mål om å vinne

Celina reiser ikke alene. Hun tar med seg både familie, lærebedrift Harstad kommune og opplæringskontoret KomOpp som hun har vært tilknyttet gjennom de to årene i opplæringen. KomOpp tar også med seg tidligere lærling, norgesmester og regjerende verdensmester i helsefag fra 2015, Jenny Fossan.

Torsdag ettermiddag avsluttes det hele felles med kåring av norgesmestere i de ulike fagene. VM er målet for Sørensen Tollefsen.

- For å roe ned nervene er det ikke det jeg har i fokus nå. Jeg tenker bare på at jeg er heldig som får lov til å være med i konkurransen. Målet er jo selvfølgelig å vinne.

Hun ble feridg utdannet helsefagarbeider 31. september.

- Det å kunne hjelpe medmennesker og gi omsorg har jeg stor glede av, og jeg har veldig mye å gi. Følelsen av å hjelpe er utrolig deilig. Jeg er sikker på at jeg vil fortsette innenfor dette faget, men jeg vil nok utvikle meg videre innenfor yrket, sier hun.