Tolv år gamle Thea Floer Kulseng fra Harstad stakk av med seieren i Melodi Grand Prix junior, 2015.

Årets MGPjr ble avholdt i Oslo Spektrum foran tusenvis av elleville barn og deres foreldre. Med over 800.000 seere på NRK1 klarte sangtalentet likevel å holde nervene i sjakk, og med en selvsikker vokalprestasjon framførte hun sin egen låt ”du gjør mæ så glad”.

Sangen handler om vennskap og fotball.

Rørt til tårer

Av 728 innsendte bidrag var Thea en av ti barn som ble plukket ut til å stå på scenen finalekvelden. Tidligere år har det vært både grupper og band på scenen, men i år var det ti soloartister med et bredt spekter av sang, alt fra rap til de lyseste toner. Thea begynte å synge bare for litt over et år siden og hadde ikke trodd at hun kunne vinne hele konkurransen. Hun beskriver det som en fantastisk og stor opplevelse.

- Det føles helt fantastisk, det er en drøm som kommer i oppfyllelse, sa en tydelig berørt Thea til Harstad Tidende etter seieren.

Thea fikk også skryt fra programlederen Margrethe Røed, som er kjent fra barne-TV.

- Thea er helt fantastisk, hun skinner på scenen, sa Røed.

Harstadjenta har tidligere uttalt at hun vil bli både fotballproff og sangstjerne, men hun har ingen intensjoner om å legge fotballen på hylla med det første.

- Ja, jeg vil absolutt satse på sang framover, men det skal ikke gå ut over fotballen, sier hun.

Gaute heiet på Thea

Mamma Heidi Floer Kulseng og Pappa Petter Kulseng forteller ivrig om sine tanker rundt seieren.

- Vi var ikke forberedt på det her i det hele tatt. At hun skulle bli utropt som vinner, vi har ikke ord! Vi var i lykkerus, det var alle tanker på en gang, sier Heidi. Samtidig mener de at låten hadde potensial til å vinne.

- Innerst inne visste vi at låten kunne vinne, fordi den var så fengende og bra. Samtidig var det jo et sjokk, sier Pappa Petter.

Petter Kulseng forteller at de har fått mange tilbakemeldinger før finalen om at låten kunne gå hele veien.

- Eksempelvis møtte vi på programleder i Farmen, ”Farmen-Gaute”, i køa inn til generalprøven. Han kommenterte at Thea hadde den absolutt beste låten, sier han. Kulseng legger til at han mener alle artistene var utrolig flinke og flotte.

Heiagjengen

Både venner og familie av Thea hadde tatt fly fra Harstad for å se på. Heiagjengen hennes var på over 180 personer og var svært synlig i salen med sine gule, selvlysende t-skjorter. Harstad kommune med ordfører Marianne i spissen sponset 2000 kroner til t-skjortene, slik at det kom på en billig penge, forteller Heidi. Petter kulseng mener det ikke var noe problem å mobilisere en så stor heiagjeng. Til slutt endte man opp med å dele ut ekstra t-skjorter til frammøtte harstadværinger i Oslo.

- Vi startet med bare familien og de nærmeste. Da ble vi opp i 40-50 stykker. Så hørte vi med NRK hva som var vanlig, og da satte vi en stopper på rundt 160 supporter-billetter. Da fikk vi med andre venner, så ble det venners venner igjen. Til og med gamle venner i Oslo som har barn, og alt av slekt. Vi møtte enda flere harstadværinger nede i Oslo og delte ut ekstra t-skjorter på slutten.

Thea er veldig takknemlig for all støtten.

- Det er helt utrolig bra at familie, venner og slektninger var kommet for å se på. Supportergjengen hadde plakatersom jeg kunne se også, det var utrolig koselig, sier hun.

Fikk ikke stemt

Foreldrene fikk ikke stemt på Thea, da det var en del tekniske problemer med mobilnettet og Nrk sine nettsider. Prosjektleder for MGPjr forsikrer likevel om at det ikke er noen tvil om at Thea vant.

- Vi har fått inn stemmer, men også fått rapporter om at endel ikke er registrert. Men både nett- og sms-stemmer viste begge at Thea var vinneren, forteller prosjektleder Eva Rutgerson Bie til nrksuper.no.

- Bestemors telefon glødet varmt, sier Petter spøkefullt.

- Blant venner i supportklubben sies det at de må fordele regningen over to månedslønner, legger han til.

Veien videre

Hvordan ser du for deg tiden videre?

- Nå skal jeg på skolen på mandag og møte de andre, det blir gøy.

Hva gjør du om ti år?

- Det er umulig å si, fortsette å ha det gøy og drive med fotball og sang, sier hun. Men det aller første Thea skal gjøre når hun kommer hjem til Harstad er å ringe Vilde. Venninnen som hun har kjent helt siden de gikk på babydans sammen og som hele sangen handler om.

Skrev til venninne

Det hele startet for et år siden. Da hadde hun i hovedsak drevet med dans og fotball, men ville gjerne synge også. Så hun ble med koret Gospel Stars i Harstad, og fikk synge et solonummer under en julekonsert.

– Det var egentlig da vi oppdaget hennes sangtalent, sier pappa Petter Kulseng.

Etter de gode tilbakemeldingene tok Thea sang litt mer på alvor. Finalelåten er et resultat av en tullesang hun startet å lage sammen med venninna Vilde Seime Johnsen om det forholdet de har sammen. Thea skrev sangen ferdig, og fikk hjelp av den lokale musikeren Frode Skarsem til å sette akkorder til og kvalitetssikre låta.

I svart

Den ble så spilt inn på en mobiltelefon og sendt inn til MGPjr-juryen.

– Det var en ubeskrivelig følelse å bli plukket ut til audition. Og det gikk litt i svart da jeg fikk vite at jeg var i finalen. Det var et lite sjokk, sier Thea. Nå har hun gått hele veien og vunnet Norges hjerter og MGPjr.