Mat, medisiner og alt av varer og gods til Nord-Norge blir påvirket de neste månedene, skriver avisa Fremover. I første omgang blir frakttidene til Nord-Norge økt med ett døgn fram til 26. oktober.

DB Schenker driver med godstransport via Sverige til Narvik, som så sendes videre til resten av Nord-Norge. Postnummer 8300 og oppover blir påvirket av forsinkelsen.

– Situasjonen er kritisk. Alle blir forsinket, og vi har bare måttet strekke hendene i været og øke transporttidene med ett døgn, sier kommunikasjonssjef Einar Spurkeland til Fremover.

UtbedringerIfølge Fremover blir det daglig fraktet 1.000 tonn varer og gods over Ofotbanen. Dette inkluderer også store mengder varer som skal til Troms og Finnmark, og blir lastet over i Narvik.

Hensikten med utbedringene er å senke frakttidene, men i en periode framover må vi tåle større forsinkelser.

– Dette er den banestrekningen som har vært ustabil og hatt flere driftsavbrudd det siste året, blant annet saktekjøring i sommer, sier Spurkeland til Fremover.

ForsinkelserSelv om utbedringene er nødvendige, er det uheldig at varer blir et døgn forsinket.

– Selv korte forsinkelser gjør at vogntogsjåfører ikke får levert på grunn av hvile- og kjøretidsbestemmelser, sier Einar Spurkeland til Fremover.

Han forteller videre at dette vil ramme næringslivet i landsdelen.

– Det er jo bra at de reparerer toglinja. Men det er viktig at trafikken kan gå med minst mulig forsinkelser. Mye av varene er livsviktige - medisiner og mat til eksempel, utdyper han.