Ungdomsforumet, som ble holdt i Zürich under friidretts-EM, bestod av 65 representanter fra i alt 45 land.

I forkant av forumet hadde deltakerne fått i oppgave å lage en presentasjon av et prosjekt de selv har vært del av i sitt hjemland. Sammen med Stine Haugum fra Rana ble Holmgren tildelt prisen for beste presentasjon. Portugal vant prisen for beste prosjektidé.

Representantene er valgt ut av sitt hjemland og Norge stilte med hele fire representanter. Foruten nevnte Haugum og Holmgren, deltok også Helge Sveindal Rosfjord og Jenny Stokkvåg Berg. På forumet fant også en rekke foredrag og workshops sted. Tema som ble tatt opp var blant andre hvilke finansieringsmuligheter en har gjennom EU for ungdomsledende prosjekter.

IAAF visepresident og komiteformann under OL i London, Lord Sebastian Coe, holdt gjesteforedrag og takket de 65 deltakerne for deres engasjement innen friidrett og deres frivillig arbeid innen idretten. – Jeg kan ikke tenke meg noen bedre gruppe for dette arbeidet enn unge ledere som dere som allerede har vist deres lidenskap for friidrett gjennom det dere gjør, skrøt Coe.

Lord Sebastian Coe er tidligere OL-mester på 1500 meter, både fra OL i Moskva (1980) og Los Angeles (1984). Han har også OL-sølv på 800 meter fra de samme to mesterskapene.

Også president i European Athletics Association, Hansjörg Wirz, holdt appell for deltakerne på ungdomsforumet.

De fire norske deltakerne, fra venstre Helge Rosfjord, Jenny Berg, Jostein Holmgren og Stine Haugum. Foto: Pressefoto friidrett.no