For niende gang ble romjulstreffet arrangert i Harstad. Romjulstreffet er en messe hvor bedrifter, studenter og unge voksne møter opp for å knytte kontakter.

Det var i overkant av 60 studenter og unge voksne som deltok, samt rundt 30 bedrifter. En god vekst, som skal bli større, ifølge Marius Stamnes, rådgiver i Kunnskapsparken Nord.

- Vi har ambisjoner om enda flere besøkende i årene som kommer. Arrangementet har hatt god vekst, men vi vil bli større, sier Stamnes.

Han mener romjulstreffet er en utmerket måte for unge voksne å kunne mingle med bedrifter for å skape nettverk.

- Hele ideen er at man skal få til en god dialog mellom næringslivet og studentene. Det er en slags jobbmesse og en flott måte for bedrifter til å rekrutere unge talenter inn i næringslivet, fortsetter han.

- Nyttig arrangement

Han forteller at Harstad kommune ønsker å sikre rekrutering og vekst i Harstad. Derfor mener han at det er et nyttig arrangement.

- Man kan jo spørre hvilke talenter finnes der ute og talentene lurer sikkert på hvilke jobbmuligheter finnes. Det er ren nettverksbygging, sier han til Harstad Tidende.

Inge Bremnes sto for underholdningen. Foto: Privat

Vil bringe studenter hjem igjen

Det er svært mange unge voksne som flytter fra Harstad for å studere. Arrangementet begynte med en film som kommunen bruker for å promotere byen. Deretter en statusoppdatering om byen fra ordføreren.

- Studentene får et påfyll av kunnskap og mulighetene som man ikke alltid klarer å formidle. Kommunen ønsker en vekst av byen og da må man promotere for de som har flyttet, fortsetter Stamnes.

Marianne Bremnes gir en statusoppdatering om Harstad by. Foto: Privat

Gode tilbakemeldinger

Arrangementet har som nevnt økende interesse og deltakerne har gitt gode tilbakemeldinger til arrangørene.

- De synes det er kjekt å få en oppdatering rundt jobbmulighetene i Harstad. Vi viser frem en bredde i Harstads næringsliv, sier Stamnes videre.

Fremover kommer de til å utføre spørreundersøkelser for å skape forbedring.

- Arrangementet er viktig. Det er kommunens måte å rekrutere talenter inn i næringslivet i Harstad, sier han avslutningsvis.