Etter å ha vært vitne til at foreldre ved Bergseng skole parkerte ved fotgjengerovergangen, liret Børge Jentoftsen av seg en rekke gloser i et åpent innlegg på Facebook. Det fikk flere til å steile.

I innlegget, som ble publisert onsdag, truet Jentoftsen blant annet med å tenne på biler og drukne folk i Bergseng-elva neste gang han så noen parkere slik. Til Harstad Tidende påpekte Jentoftsen først at han ikke angret på noe, men onsdag kveld har pipa fått en annen lyd.

- Når jeg fikk roet meg ned litt ser jeg at uttalelsene på Facebook ikke er noe jeg kan stå inne for. Det var helt bak mål. Innlegget ble skrevet i ren frustrasjon. Jeg vil bare be om unnskyldning, sier Jentoftsen.

Legger seg flat

Han forklarer at han trodde innlegget ville bli oppfattet som humoristisk.

- Jeg var så oppgitt over parkeringssituasjonen, og trodde innlegget ville bli oppfattet som humoristisk. Jeg forsto ikke reaksjonene til folk, men ser i ettertid at det jeg skrev kan fremstå provoserende for mange.

- Hvorfor jeg trodde at folk skulle tolke det den veien, vet jeg ikke. Jeg tenkte ikke klart. Dessverre gikk jeg langt over streken. Når ting blir tatt ut av sammenheng ser jeg at det kan bli misforståelser.

Slettet innlegg

Børge Jentoftsen slettet innlegget etter tre timer.

- Teksten lå ute tre timer for lenge. Man skal ikke true folk i sosiale medier med å tenne på biler eller drukne dem i Bergseng-elva, sier Jentoftsen, og legger til at han håper det kan komme noe godt ut av det han selv understreker var idiotiske uttalelser.

TRUSLER Innlegget ble slettet etter å ha ligget åpent for alle i over tre timer. Foto: Skjermdump fra Facebook

- Jeg står fortsatt ved at parkering ved fotgjengerovergangen kan skape farlige situasjoner.

Vil tenke seg om

Fremover vil Jentoftsen være forsiktig med språkbruken i sosiale medier.

- Det blir jeg nødt til. I dag ble jeg bare provosert, men det gir meg ikke noe grunn til å ordlegge meg slik jeg gjorde. Neste gang skal jeg trekke pusten, og tenke meg et par ganger før jeg skriver noe.

Han understreker også at han ikke ønsker at noen skal opptre slik over tastaturet. Verken voksne eller barn.

- Det er ikke akseptabelt at jeg brukte disse ordene. Voksne har ansvar for å opptre på en fornuftig måte.

Innlegget ble slettet etter å ha ligget åpent for alle i over tre timer. Foto: Skjermdump fra Facebook