– Jeg tror Amfi Kanebogen vil være med på å dra flere folk til Harstad og til sentrum, sier han.

Korsgaard roser butikkene i byen for å stå sammen og for å ivareta identiteten til sentrum.

Klokskapen vinner

For Korgaard har det vært en spesielt å delta i møter med sentrumsbutikkene.

– Det har vært artig å møte eier og driver i samme møte. De har hovedkvartereret i Harstad, ikke i Oslo eller Stavanger. Akkurat nå skjer det utrolig mye bra i sentrum. Det gleder oss veldig, sier Korsgaard.

Også han er opptatt av at sentrum må få beholde de sentrumsnære parkeringsplassene i Storgata og på Torvet.

– Vi trenger ikke å fjerne parkeringsplassene i Storgata for å få plass til en sykkelsti her. Sykkelstien kan flyttes til Hans Egedes gate. Vi har stor tro på at klokskapen vinner slik at vi får beholde de få parkeringsplassene vi har i sentrum.

Savner strakstiltak

Høyres Håkon Rønning Vahl har også vært en ivrig forkjemper for sentrum.

– Jeg er ennå av den oppfatning at kommunen og politikerne ikke har igangsatt noen strakstiltak for sentrum. De tiltakene som kommer er bra, men nok parkeringsplasser er og blir min kjepphest, sier Rønning Vahl.

Han håper og tror på en god sommer med mye liv i byen.

– Dette som en konsekvens av godt vær, bra butikkmiks og ei ny småbåthavn med liv i, sier Håkon Rønning Vahl.

Spleiselag

Kommunestyret vedtok for en uke siden at kommunen skal gå inn med en million kroner i aksjekapital til et sentrumsselskap som har som sitt viktigste formål å skape aktiviteter, liv og røre i sentrum. Kommunen bevilget samtidig en halv million i driftstilskudd som skal brukes direkte på aktiviteter i byen. Dette skal skje i samarbeid med næringsaktører og gårdeiere i byen. Kommunen forutsetter at næringslivet er med på spleiselaget og stiller med et like stort driftstilskudd.

Selskapet skal være en aktiv pådriver for økt aktivitet og attraktivitet i byen