– Jeg tror det er på tide at våre lokalpolitikere seg på sikkerheten for dem som trafikkerer veien ned til Aun.

Harstad-mannen Håkon Ruud er ofte på tur fra Harstad til Elgsnes.

– Jeg har lenge fryktet at det skal bli tatt biler eller større kjøretøy av steinras i fjellet langs veien ned til Aun, sier Ruud.

– Denne gang gikk det heldigvis bra, sier han.

– Det har nå vært stille fra politikerne i Harstad. Alle partier deltok sist høtsi et folkemøte på grendehuset på Aun. Samtlige partier var enig om at de skulle løfte fram løsninger for bedre og sikrere vei ned til bygda og ut til Elgsnes, sier Håkon Ruud, som sjøl bor i Harstad. Men som ofte ferdes ut til familiens eiendom på Elgsnes.

Bygger

– Jeg og min familie er godt i gang med å bygge bolig på Elgsnes. Vi har derfor stor interesse av at det kommer sikrere vei i dette området, sier Ruud.

I fjor sto veien til Aun på 91. plass i Troms over veier som skulle få en opprustning.

– Jeg håper nå at det finnes politikere i Harstad som kan ta tak i denne saka. Det har jo vært solid innsats fra våre lokale politikere når det gjelder Bjarkøyforbuindelsen. Kanskje kan de samme politikerne ta et tak for denne veien også, sier Håkon Ruud, som ikke føler seg helt trygg bår han kjører strekket ned fra Aunfjellet og ned til krysset i Ytter Aun.

Det hører også med til historien at vein herfra og bort til Elgsnes er blitt kommunal i et bytte med fylke. Tidligere var dette strekket en fylkesvei.

Tid for tunnel

– Jeg håper at planer om en tunnel snart kan komme med i veiplanene for Harstad kommune. Dette sier Ruben Hanssen fra Aune i Harstad.

– Jeg var søndag morgen på vei opp fra Aun mot Aunfjellet da jeg ble møtt av et 10 meter bredt ras, sier Hansen.

– Jeg bor sjøl like ved bommen ned i bakken ved Aun. Tror dette er fjerde eller femte raset som har gått her de siste to åra, sier Harstad-mannen, om raset som gikk søndag morgen.

Skremmende

- Jeg er glad for at jeg ikke dro til Tromsø med tre barnebarn søndag morgen, sier Frank Einar Hansen, som er en av de nærmeste naboene til bommen på Ytter Aun.

- Med alt regnet som har kommet det siste døgnet, så fryktet kona mi for at det kunne komme et ras oppe i bakkene overfor Aun. Det viste seg å stemme, sier Frank Einar Hanssen, som håper at politikerne i kommunen skal få øynene opp for en sikrere vei i dette området.

SKREMMENDE: – Jeg har lenge fryktet at det skal bli tatt biler eller større kjøretøy av steinras i fjellet langs veien ned til Aun, sier Håkon Ruud. Han bruker veien mye på vei til Elgsnes. Foto: Morten I. Jensen