Elgfaren langs veiene i regionen er svært stor. Det sier Viggo Berg som er leder i Viltnemnda i Evenes kommune.

Lørdag ble det registrert sju elgpåkjørsler i regionen, to av dem mellom Osmarka og Evenesmarka. Søndag skjedde nok en sammenstøt i Evenes kommune.

Akkurat nå er det spesielt mye elg langs veiene i Sør-Troms.

- Mye snø i fjellet er årsaken til at elgen forflytter seg nedover i terrenget. Skog er ryddet langs veiene, men vekst av små trær gjør at elgen oppholder seg i veikantene, sier Berg.

- Senk farten

Berg har følgende råd til bilister som ferdes langs veiene i kommunene i distriktet:

- Første regel er å senke farten. Vær observant, se langt frem og kikk i veikanten. Hvis uhellet først er ute, er det lurt å prøve å treffe bakdelen på dyret, sier Berg.

Bilister ser som regel ikke elgen før det er for sent. En kollisjon med dyret fører ofte til store, materielle skader på kjøretøy, mener lederen av Viltnemnda i Evenes.

- Billistene som var involvert i kollisjonene lørdag var heldige. Der ble kun speilene på bilene knust. Påkjørselen i Osmarka søndag førte imidlertid til store materielle skader.

- Markér stedet

Bilister som har kjørt på elg må markere stedet før de kjører videre.

- Det er vanskelig å finne ut hvor dyret er påkjørt på grunn av skaren. Vi i Viltnemda er avhengig av å vite hvor elgen har blitt påkjørt for å eventuelt kunne finne den igjen. Marker stedet med en plastpose, sier Berg.

100 elger ble skutt

Under elgjakta i fjor høst ble det skutt rundt hundre elg i deler av Narvik til grensa av Veggfjellet, Evenes og Skånland.

- Elgbestanden øker. I Evenes ble det skutt 49 i fjor høst. Selv etter det ser vi hvor mye elg det nå er her.

Han påpeker at tre elgpåkjørsel i kommunen på ett døgn er mye.

- Det er spor etter dyret overalt. Jeg kommer til å ringe Vegvesnet for å be dem om å sette opp skilt om elgfare flere steder langs veistrekningen, avslutter Berg.

Viggo Berg, leder i Viltnemnda i Evenes. Foto: Privat