Kjøpesentersjefen sier at andre etasje av Amfi Bertheus opplever besøksoppgang i sine butikker fra 5 til 19 prosent så langt i 2017.

– Den nye satsingen har vært en suksess. Ser vi tallene under ett, har senteret holdt på kundene i år. Totalt for begge etasjer har vi en økning i besøket på 0,2 prosent, sier Gunnar Aamot Hansen.

Nye Theas kaffe- og tehus står for mye av økningen i andre etasje. De fikk breie seg i senteret etter at andre butikker flyttet ut i 2016.

– De har startet med nye kveldsarrangement som har hentet inn 100 besøkende.

Også Cubus Outlet og To Wear har trukket godt med kunder, sier Hansen.

– Sistnevnte har doblet arealet sitt og gjør det veldig bra, sier Hansen.

Selv om året hittil har vært bra, tror kjøpesentersjefen at 2017 vil by på flere utfordringer.

Blir vanskeligere

Etter at Harstadpakkens bomstasjoner kom på plass i fjor sank besøket kraftig i senteret. Etter noen måneder kom imidlertid kundene tilbake.

Amfi Kanebogen vil påvirke sentrumshandelen i resten av året, tror Hansen.

– Det blir nok vanskeligere etter hvert. Det er en massiv etablering på Kanebogen og det kommer til å være vanskelig å få nye konsepter til Harstad sentrum i en periode.

– Vi ser fram til å slippe tegningene av nysenteret og leiligheter på Langneset. Da vil nok interessen øke i sentrum også, sier Gunnar Aamot Hansen.

Harstad Tidende har også spurt Salto bysenteret om sine tall. Vi fikk ikke svar før denne avisen gikk i trykken.

Store planer

I dag skal Havnestyret ha møte om Larsnesets fremtid. Her ønsker Nordic Eiendom å bygge en miks av kjøpesenter, opplevelsessenter, kultur, spisesteder, kontorer og leiligheter.

Havnesjef Ivar F. Hagenlund anbefaler havnestyret å vedta en avtale med Nordic-selskapet Kjøpesenter Nord AS. Dermed er det politikerne som avgjør om det blir ja eller nei til Nordics planer.

Kjøpesummen er satt til 12 millioner kroner.

Leder av Havnestyret, Jan Fjellstad, har tidligere uttalt at det ikke har kommet innspill som vil hindre at avtalen godkjennes.

MISTER: Samtidig med åpningen av nye Amfi Kanebogen vil Bik Bok, Carlings og Cubus flytte ut fra Amfi Bertheus i sentrum. Arkivfoto