Sigve Pettersen og Eirik Stien studerte samtidig ved NTNU, og har begge erfaring fra entreprenørskap. Nå satser 31-åringene fra Harstad sammen som gründere, og fredag lanseres Gaveguru - en chatbot på Facebook Messenger som kommer med gavetips. I forbindelse med farsdag 13. november tester duoen ut det nye prosjektet med chatbot og egen side på Facebook.

- Vi satser nå sammen på smart robotteknologi, kunstig intelligens og samtalebaserte brukergrensesnitt i Telligent. Vi leverer chatbots til blant annet web, Facebook Messenger og Skype for bedrifter som ønsker å effektivisere interne prosesser, eller nå ut til kunder i disse kanalene på en effektiv og god måte, sier Pettersen.

Gave-ekspert

En chatbot er rett og slett et slags dataprogram som du kan samhandle med ved å bruke helt vanlig språk. Det har blitt populært blant store selskaper som Facebook og Google.

Pettersen forteller at de startet å arbeide med prosjektet Gaveguru før sommeren, og beskriver hensikten bak gründerideen slik:

- Det å komme opp med gode gaver virker å være utfordrende for mange. Man kjenner ofte de man skal gi til, men trenger noen som kan komme med gode forslag. Man har kanskje ikke oversikt over hva som finnes, er sent ute, eller bare kommer på de vanlige gavene.

- Det brukes utrolig mye penger på gaver. Bare i år vil amerikanerne bruke over 14 milliarder dollar på farsdagsgaver. Det dobbelte brukes ofte på morsdag. Ineffektive gavekjøp koster samfunnet milliarder. Med denne løsningen er hensikten og vise til unike gaveideer, sier harstadværingen

Tester ut i Harstad

Målet er å utvikle løsningen videre. Først må de vurdere hvordan testingen har gått - som utelukkende skal foregå i Harstad.

- Vi er jo fra Harstad, og ønsket å teste det ut her. Vi kjenner godt til byen og hva folk kan handle her.

Gründerne fra Harstad tar oppdrag i tillegg til å jobbe med sitt eget gründerprosjekt.

Pettersen forteller også at de ønsker å få med seg studenter på laget.

- Vi har lyst til å komme i kontakt med studenter som kan tenke seg å være med videre på laget, å gjøre prosjektet til en suksess.