De to 14-åringene fra Tjeldsund Kickboxing Klubb er nemlig inkludert i varmen når landslagstrener Gianpaolo Calajo inviterer til landslagssamling innenfor pointfight i sin egen hjemby, Palermo. Samlingen vil går av stabelen den første langhelga i november.

– Dette er kjempespennende. De to jentene blir da de første utøverne fra Tjeldsund Kickboxing Klubb som er tatt ut på en lukket landslagssamling i pointfight noensinne, sier en stolt trener, Nina Røberg.

Hun understreker at det har vært en prosess som utøverne måtte i gjennom før de faktisk kunne klareres for en langtur til Sør-Italia.

Tidligere har Marlene Farstad Grøttem og mari Lovise Lidal vært uttatt til lukkede landslagssamlinger i fullkontakt. Men i grenen pointfight er det Røberg og Granshus Edvardsen som skal pløye opp upløyd mark.

– Har potensial

Kickboksing-treneren sitter på et godt grunnlag for å gjøre et uttak som inkluderer Røberg og Granhus Edvardsen.

– Han har tidligere hatt samlinger rettet mot pointfight i vår klubb. Her har han fått muligheten til å de de to jentene i aksjon, og mener at de har potensial til å nå langt, mener treneren for Tjeldsund-kickbokserne.

– De skal på landslagssamling sammen med antatt eldre utøvere. Det betyr også at periodene med intensiv trening fort blir lengre og hardere enn de er vant til. Derfor gjør vi dette grepet, slik at utøverne står godt rustet til å tåle treningen gjennom tøffe økter, sier Røberg.

– Stor samling

Celine Røberg (14) vet hva det snakkes om i så måte. For Røberg var sist helg med på den åpne landslagssamlinga som ble avholdt på toppidrettssenteret i Oslo. Det var en virkelig opplevelse å få være med på dette og lære av de beste pointfighterne i landet, sier 14-åringen.

– Det var lange økter som jeg hang greit med på. Samtidig må jeg medgi at jeg var helt kjørt på slutten av samlinga. Uansett var dette en stor opplevelse. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli inkludert i det gode selskap. Det er virkelig noe som jeg gleder meg til å ta mer del i når vi drar til Italia. Jeg er klar for å utforske hvor god jeg kan bli som kickbokser, og gleder meg til utfordringene som man står overfor i tida framover, sier 14-åringen.

KICKBOKSING: Margrethe Edvardsen (t.v.) og Celine Røberg er som de første to Tjeldsund-utøverne klar for en lukket landslagssamling innenfor pointfight. Det skjer i sicilianske Palermo den første uka i november. Foto: Nina Røberg