Grethe Anthonsen Holm hadde en rekke spørsmål til styret på idrettsrådets årsmøte tirsdag kveld, og brukte tid spesielt på tildeling til og gjennomføring av inkluderingsprosjekter.

Langt på vei antydet HILs styremedlem at Harstad Tigers er forfordelt inkluderingsmidler, og dro fram at Tigers ikke lenger er berettiget midler mens deltakere i mor og barn-svømming for innvandrere i regi av Harstad Svømmeklubb er tilgodesett.

Idrettsrådet styreleder Hilde Lilleng påpekte at Tigers er utenfor målgruppen - barn og ungdom i alderen 6-19 år - som er berettighet, men at rådet ønsker dialog med HIL for å finne andre måter å gi tilskudd til aktivitet for utviklingshemmede.

– Gir opp

Da årsmeldingen ble gjennomgått, tok HILs representant igjen ordet da lista over inkluderingsprosjekter sto for tur. 11 prosjekter har fått støtte. HIL står for to av dem. Det ene er et integreingsprosjekt. HIL burde fått flere, mener Anthonsen Holm.

– Vi søkte på seks prosjekter og fikk støtte til ett. Når vi da ser at en annen klubb fikk midler, og det ikke kom en eneste person på tiltaket, mens vi fikk avslag til et prosjekt hvor vi har 17 unger på trening, skjønner jeg ingenting, sa Anthonsen Holm, som siktet til Kilkams futsalskole for innvandrerjenter.

Hun poengterte at HIL er veldig uenig med idrettsrådet om integreringsmidlene, og utfordret rådet til å bli mer tydelig på hva slike midler skal brukes til og på hvilken måte.

– Vi kommer antakelig ikke til å søke på et eneste prosjekt mer. Jeg gir opp. Vi orker ikke bruke tid på søknader når vi likevel får avslag, sa Anthonsen Holm.

Konferanse

Idrettsrådsleder Lilleng anmodet HIL-ledelsen å tenke seg om, være med videre og ta en dialog med rådet. Lilleng informerte på generelt grunnlag om at rådet skal ha en integreringskonferanse i løpet av våren.

– Vi har blant annet sett at det ikke søkes støtte til rene integreringstiltak, slik forskriften sier. Derfor har vi valgt å spisse tildelingen for å sikre at midlene går til riktige formål, opplyste Lilleng.

Klubber som tildeles midler, må i framtiden si seg villig til å dele sine erfaringer på slike konferanser.

Årsmøtet for øvrig gikk uten store diskusjoner, men rådet ble bedt om å sørge for at treningstider i kommunale gymsaler også skal være en del av den samlede treningstidstildelingen - her skal ikke hver enkelt skoleadministrasjon lenger ha makta.

I tillegg til frammøtte lokale idrettsledere, var også Troms idrettskrets til stede for å informere om nye lover. Harstad kommune var godt representert både ved varaordfører Maria Serafia Fjellstad (V), idrettsrådgiver Eli-Jeanette Olsen og enhetsleder Svein Arne Johansen i drift- og utbyggingstjenesten.

Valg

Hilde Lilleng fortsetter som styreleder etter valget. Jon Arne Torbergsen tok gjenvalg som nestleder. Lise Karin Fjærli, Katrine Holm Lamo, Terje Sørensen og Odd-Magne Utnes er styremedlemmer.