HARSTAD: Forrige torsdag kunne Sørvik Sangkor ønske velkommen til sang og musikk i Sandtorg kirke. Med på laget var Harstad Mandskor, Kila musikkforening og Mine Damer. Konserten var unik i den forstand at all inntekt gikk til støtte for kreftsaken.

Fullsatt kirke

- Da vi annonserte konserten fikk jeg telefoner helt fra Lødingen. Det kom gjester langveis fra og kirken var fylt til randen, forteller leder i Sørvik Sangkor Norun Sørensen.

- Vanligvis tar kirken 10 prosent av inntektene som leie, men de lot oss disponere bygget gratis slik at også de kunne bidra til den musikalske dugnaden. Dirigent tok seg heller ikke betalt denne kvelden og det hele var en utrolig fin opplevelse, sier en glad korleder.

Sørvik Sangkor hatt flere medlemmer som har vært rammet av kreft, noe som har vært en stor motivasjonsfaktor for arrangementet.

Utrolig takknemlige

Torsdag kveld overrakte sangkoret pengegaven på 25.500 kroner til representantene fra Kreftforeningen i Harstad. Der ble det klart at de innsamlede midlene skal brukes lokalt.

- I Harstad kan vi tilby temakafé for kreftpasienter og pårørende. Her arrangeres ulike kulturelle innslag, og tilbudet er gratis. Du kan komme innom for en hyggelig prat, en matbit og en kopp kaffe, sier Lisbeth Ringstad fra Kreftforeningen.

- Vi har også et treffpunkt for barn og unge som har alvorlig sykdom i familien eller som har mistet noen. Pengegaven vi mottar vil gå til drift av disse tilbudene, noe vi er utrolig takknemlig for, sier Valter Oppheim, også han fra Kreftforeningen.

Kreftforeningens representanter er samstemte i at harstadsamfunnet er gode bidragsytere til kreftsaken.

Godt å gi

Turid Kvile Erstad jobber som kasserer i Sørvik Sangkor og hun oppfordrer andre til å gjennomføre lignende arrangement.

- Det er fantastisk å kunne gi til veldedige formål, avslutter hun.