Harstad Travpark ble kontaktet av mor, Grete Bruun som ønsket å ta med sønnen til travparken slik at han kunne oppleve spenningen som travsporten gir, det skriver Equus på Rikstoto sine nettsider.

Henning er blind, og svært glad i hester og andre dyr. Da han mottok tilbudet om å få sitte i sulky takket han ivrig ja.

- Henning var veldig glad og fornøyd etter turen, spenningen var til å ta og føle på sa han. Heldigvis sa moren til han at han måtte holde munnen igjen på grunn av at det ville sprute grus, og det gjorde han til stor glede, sier konsulent for Sport og Marked i Totonor, Anne Guro Dahle til Equus.

Harstad Travpark arrangerte påskeeggjakt i helgen, og turen i sulkysetet søndag 20. mars var en av aktivitetene som travparken hadde stelt i stand.

Bidrag i prosjekt fantasi

Ved siden av å være en aktiv gutt og dyrevenn, har Henning tidligere deltatt i ”Prosjekt Fantasi”, i regi av Morgendagens helter og Statoil. Her leverte han et bidrag kalt ”Soundcane”. Hans forslag er en lydstokk for blinde. Enden på stokken registrerer hvilket underlag som berøres. Vann, grus, asfalt, gress og andre underlag registreres av stokken, som sender denne informasjonen til brukeren gjennom en ørepropp. Forslaget skal bygges sammen med 10 andre oppfinnelser. Disse oppfinnelsene skal på en norgesturné, hvor de vil bli utstillt på 5 ulike vitensenter.

Henning sammen med Tina Lagesen i sulkysetet. Foto: Anne Guro Dahle