Det skal komme tunnel på Sama i forbindelse med veipakke Harstad, rett ved Esso-stasjonen. Når arbeidet begynner er ikke klart, men uansett må Frank Trælnes legge ned 1. juli.

- Da har vi fått beskjed om at vi må bort. Det blir trist og vemodig, sier Trælnes som leder begge Esso-stasjonene i Harstad.

Han flytter nå deler av virksomheten til sentrum, men 10 stillinger av totalt 24 som er tilknyttet de to stasjonene forsvinner.

- Vi blir å ta med alt det vi holder med på Sama til sentrum. Det blir da den eneste stasjonen som er bilrelatert og har verkstedhall som kan ta seg av småreparasjoner og dekk.

Mister trolig jobben

Blant de ansatte som møter en usikker framtid er Lisabeth Hogefeld. Hun har jobbet de to siste årene på stasjonen og kommer til å savne den på mange måter.

- Jeg har kjent Frank Trælnes siden vi flyttet hit da jeg var fire år gammel. Det kan hende jeg kan få jobb i sentrum, men det er veldig usikkert så jeg må begynne å se meg om etter jobb. Det er surt på mange måter at man må legge ned her, sier hun.

Hun bor rett i nærheten av Esso på Sama og lurer på hvor hun nå skal få seg en matbit hvis hun er sugen på pølse eller burger.

- Det blir vel Shell Bergseng eller å dra helt ned til sentrum, sier hun.

Hogefeld tror det kan bli vanskelig å finne ny jobb.

- Arbeidsmarkedet virker trangt i Harstad nå. Man bør ha en del erfaring på CVen, hvis ikke kan det være tungt, sier hun.

- Mange blir å savne stasjonen

Daglig leder Frank Trælnes sier at også kundene kommer til å savne Esso på Sama.

- Stasjonen har eksistert i 40 år. De siste 14 med meg som leder. Den eldre garde sier at de har trødd sine barnsben her og kommer til å savne Esso. Mange synes det er ufattelig trist, sier han.

Trælnes sier at rundt 80 prosent av kundene er faste gjester på stasjonen.

- Mange sier heldigvis at de blir med ned til sentrum, sier han.

Også spennende

Den daglige lederen sier at det også er motiverende å få en ny utfordring i bensinstasjonmarkedet i Harstad.

- Alle har pølser, hamburger og bensin, men vi skal ha litt mer enn det. Det kan hende at en annen bedrift tilknyttet vår bransje også kommer til å flytte inn i lokalene i sentrum.

Tanken var opprinnelig å bygge noe nytt på Sama, men veipakken har blitt så stor at det ikke er plass.

- Vi var tiltenkt en tomt over gata, men den er det ikke mye igjen av. Nå har vi mange planer og er klar til å bygge opp stasjonen. Det skal ikke ta så lang tid. Folk vil kanskje ikke se så mye utendørs, men innvendig er det ting vi kan gjøre.

Han tror det blir mye trafikk i sentrum når arbeidet med veipakken starter for alvor.

- Det blir mye byggeaktivitet og det vil ha ringvirkninger for oss, sier Frank Trælnes.

Fram mot stengingen av Esso på Sama 30. juni vil folk ikke merke store endringer.

- Det blir kanskje litt tommere i hyllene, men vi skal også gjøre ting som kundene mest sannsynlig vil sette pris på. Vi kommer nok også til å kjøre rabbatterte varer den siste måneden.