Med 38 stemmer, kunne Christel Boquists "Beundring" notere seg for en klar førsteplass under årets juleutstilling på søndag.

Dette var første gangen hun var med på denne utstillingen og hun hadde ikke sett for seg å stikke av med førsteplassen.

- Det var noe jeg absolutt ikke hadde forventet. Første gang jeg var med på utstillingen. En veldig hyggelig overraskelse, sier hun til Harstad Tidende.

To priser

Da artikkelforfatter informerte henne om rangeringen, ble hun enda mer overrasket.

- Oi. Jeg visste ikke at jeg også fikk tredjeplassen. Det er morsomt å få tilbakemelding på en jobb man har gjort og at det har falt i smak hos andre, fortsetter hun.

Foto: Privat

Med førsteplass, betyr det også at hun skal stå for hovedutstillingen i 2017. Det har hun blandete følelser om.

- Jeg har litt skrekkblandet fryd. Det er litt nifst for meg å skal være hovedutstiller i 2017. Det skal en del jobb til og man må være fornøyd med det man stiller ut. Har ikke sunket inn at jeg skal være hovedutstiller, sier hun.

Og legger til: Man tenker litt sånn "herregud, må jo virkelig prestere." Men jeg gleder meg til å ta løs på oppgaven, fortsetter Boquist.

Barneportrett

Hun jobber til vanlig som interiørdesigner og føler mye av jobben kan overføres til bildene sine.

- Jeg er litt opptatt av å skape dybde i bildene. Liker å jobbe med naturalistiske uttrykket. Jobber med portretter så langt. Gjerne barneportrett og så snevert at det nesten bare er jenteportretter.

Bildene hennes er i svart-hvitt, men hun ønsker å legge til farge i fremtiden.

- Jeg bruker en kombinasjon av blyant og kull og bare det. Jeg har absolutt tanker og ideer å gi farge på bildene mine etter hvert, sier hun avslutningsvis.

Foto: Privat