Moden duft

Rolling-vinen fra «down under» ble en suksess fra første stund her på berget. Nå er en ny årgang her som følger opp forgjengerne. Kun brukt Shiraz-druer. Vinen er modnet halvåret på fat og ytterligere to måneder på flaske før salg. Fargen er dyp rød. Moden duft av mørke bær – kirsebær inkludert. Også krydder og lakris. Det siste preger smaken som er innbydende med grei friskhet og god fylde. Også fat i en lang ettersmak. Nytes alene eller til noe fra grillen. Vil også gå til lam og oster. God pris!

Fantastisk

Weinert Carrascal (rød)Argentina/Mendoza/2013/14 prosent Kr. 159,90 (basis), Nr. 32404Terningkast fem

Omtrent likt med Malbec, Merlot og Cabernet Sauvignon. Er modnet to år på store tønner og tre år på flaske. Mørk rød. Fantastisk duft – moden frukt, gode bærtoner og edle fattoner. Smaken er balansert med lakris og god sødme. Når garvestoffene spiller på lag, er alt ok. Til småvilt.

Noe krydder

Grüner Veltliner-vin som er gul mot gylden. God, moden frukt, noe krydder, honning og jordsmonn. Smaken er moden med sitrus og fersken. Fin fylde og friskhet. Tørr i ettersmaken. Til sjømat og hvitt kjøtt.

Tropisk

Druene kommer fra de beste vinmarkene i området. Kun flaskemodnet. Gulgrønn. God miks av frukt, stikkelsbær, tropiske element, sitrus og urter. Det går igjen i smaken hvor jeg også aner noe drops. Frisk og tørr. Grei varighet. Til sjømat og fisk.

Blomster

Ny endruevin fra gamle stokker. Gulgrønn. Eple, noe tropisk, grønne element, blomster og mineraler. God frukt i smaken som også er frisk og fyldig. Gode syrer. Lett bitter og tørr i ettersmaken. Til hvitt kjøtt.

God modenhet

Pinot Noir-vin som er lakserosa. Deilig bouquet med god modenhet fra tropiske frukter og en del blomster. En munnfull gir meg god friskhet, sitrus og mer frukt. God og tørr i sluttfasen. Til fisk eller alene.

Frukttoner

Ny årgang av denne Sauvignon Blanc-vinen. Gulgrønn. Deilige frukttoner – sitron og grapefrukt – samt blomster og mineraler. Syrlig og frisk smak med sitron, men også det duften gir. Går også mot eple. Lang, behagelig avslutning. Best alene eller til fisk.

Masse bær

Bonarda-vin som er flaskemodnet i to måneder. Dyp rød. Masse bær, noe lakris, urter og plommer. Mer frukt i munnen. Gode syrer. Saftig stil og noe tanniner i en lang ettersmak. En prisgunstig vin til oster og hvitt kjøtt.

Tørt lær

Seks druer – mest Nebbiolo, Dolcetto og Barbera. Klar rød. Kompleks med kirsebær, plommer, frukt generelt, noe jord, nøtter og tørt lær. Deilig på smak – mer frukt, god fylde og fine syrer. Etter hvert også bringebær i en behagelig ettersmak. Til lyst kjøtt.

Dropsaktig

Kun brukt Parellada. Gulgrønn vin som lesker med sin lave alkoholprosent. Også en del sødme – 14 g/l sukker. Dropsaktig på duft samt eple og sitrus. Smaken går mot de samme elementene. Blir veldig søt. Til fisk og oster. God pris!