Klokken 16.06 tirsdag var det et trafikkuhell i Kila utenfor Harstad.

- Et kjøretøy. Ukjent om personskade. Nødetater på stedet, var første melding fra operasjonssentralen i Harstad.

Operasjonsleder Karl Erik Thomassen i Nordland politidistrikt sier til ht.no at bilen med to person om bord kjørte av veien om lag 300 meter nord for Kila skole. Bilen traff et tre og ble så kastet tilbake på veien.

- Vi har beslaglagt førerkortet på stedet. Vi anser dette som uaktsom kjøring som har gjort at man mistet kontroll på kjøretøyet.

Dette er i tiden da flere barn er på vei hjem fra SFO på skolen. Thomassen sier at ingen barn var i fare under denne ulykken, men at tidspunkt og sted er tatt med i vurderingen når man beslagla førerkortet på stedet.

Først trodde politiet at sjåføren av bilen var en mann i 20-årene, og dermed tok de fra han lappen på stedet.

Men senere på kvelden ble det klart at det var den unge kvinnen, som man først trodde var passasjer, som kjørte bilen. Nå har hun mistet lappen, mens mannen har fått tilbake førerkortet sitt.

- Basert på opplysninger vi har fått, så viser det seg at det var ikke mannen som har kjørt bilen, men kvinnen. Kvinnen har kjørt på en slik måte at vi velger å anmelde henne for uaktsom kjøring, sier Thomassen.

Både sjåfør og passasjer ble kjørt til sykehuset for en sjekk.

- I forhold til skadene på bilen, så har de sluppet greit unna. De er lettere skadet til uskadd. Forslått. De ligger fortsatt til observasjon på sykehuset, sa Thomassen til ht.no klokken 19.00.

Bilen er ifølge politiet ikke kjørbar etter ulykken og den ble raskt fraktet vekk av en redningsbil.