Mandag klokken 18.00 slippes den nordiske utgaven av prestisjelisten The White Guide. Listen oppstod i Sverige i 2004, og har siden da samlet de beste bevertningsstedene i Norden i en årlig utgave.

"The White Guide" blir gjerne kalt den nordiske miniversjonen av Michelinguiden.

Her kan du lese mer om The White list og selv følge med fra klokken 18.00 hvilke restauranter som kommer på lista.

Av 44 norske restauranter i "The White Guide" ligger 17 utenfor Oslo. Tre ligger i Nord-Norge. Restaurant "Smak" i Bodø og "De 4 Roser" som er etablert både i Harstad og Tromsø.

Til sammen er det 300 restauranter fra Færøyene, Sverige, Norge, Finland, Danmark og Island i guiden. I år blir også Estland og Grønland tatt med.

- Dette er en stor sak og en viktig å følge med på. Vi merket at trafikken økte etter at lista kom i fjor. Spesielt gjester fra skandinaviske land hadde lest om oss i guiden og ønsket derfor å besøke oss. Vi hadde nylig en gjest som hadde brukt The White Guide før han kom til oss, sier Trond Dahle i De 4 Roser.

Dahle eier De 4 Roser sammen med Grete Byberg.

I fjor endte det som kjent med at både Harstad- og Tromsø-avdelingen til De 4 roser kom med i The White Guide. I dag skal det avgjøre som de fortsetter å stå på den prestisjefulle lista og om kanskje andre restauranter som Hoelstuen og Umami i Harstad er aktuell.

Dahle er rimelig sikker på at De 4 roser fortsatt vil være i guiden.

- Det som er spennende er hvilken grad man får. I fjor fikk vi Very high class. Vi ønsker alltid å bli bedre selv om vi var veldig fornøyd med graden vi fikk i fjor, sier Dahle.

Lanseringen av The White Guide skjer den finske hovedstaden Helsinki mandag klokken 18.00 norsk tid.