Fra og med i dag kan du endre og sjekke skattekortet ditt for 2017 på skatteetaten.no. I skattetrekksmeldingen, som du mottar i Altinn eller på papir, ser du hvilke opplysninger Skatteetaten har brukt for å lage skattekortet.

- Et riktig skattekort gir riktigere skatt, og reduserer sannsynligheten for å få restskatt året etter, sier kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten, Mariken Holter.

Endringer i frikortbeløpet

Frikortbeløpet for 2017 er 55.000 kroner, en økning på 5000 kroner fra i fjor.

Dersom du har frikort, betyr det at arbeidsgiver ikke skal trekke skatt dersom du tjener 55.000 kroner eller mindre i året.

- Hvis du vet at du kommer til å tjene over 55.000 kroner i løpet av året, bør du bestille skattekort for å unngå restskatt, sier Holter.

Og dersom du hadde frikort i fjor, trenger du ikke å søke om nytt frikort i år. Det er fordi frikortet er automatisk tilgjengeliggjort for arbeidsgiver.

Tidligere måtte du hvert år søke om nytt frikort.

Hvis du har store endringer i inntekten, bør du gå inn og endre på skattekortet. Arbeidsgiver vil automatisk få beskjed om endringen og vil dermed hente ut det nye skattekortet automatisk.

- vis du har fått ny jobb og lønnen endrer seg, eller du har flere arbeidsgivere og lønnen endrer seg, bør du også sjekke skattekortet, forklarer Holter.