Selv om det har kommet en del snø de siste dagene, vil Harstad kommune fortsatt ikke kjøre opp løypa til Steinsåsvatnet.

Grunneierne av Langmoan Næringspark AS har som kjent gjerdet inn sin eiendom, noe som gjør at den gamle løypa til Steinsåsvatnet ikke kan brukes.

Man har imidlertid startet arbeidet med å lage en ny trasé til venstre for den gamle. Problemet er at denne ikke er ferdigstilt. Blant annet stikker det opp flere granstubber på 20-30 centimeter i denne traseen. Man startet opp arbeidet med å fjerne disse granstubbene i høst, men ble ikke ferdig.

Snøfallet hittil i år er ikke nok til at tråkkemaskinen til Harstad kommune kan lage løype over disse granstubbene.

- Vi venter rett og slett på mer snø for å kjøre opp denne delen av løypa i Folkeparken, sier Trond Welde, arbeidsleder i Park- og idrettsseksjonen i Harstad kommune.

Han får ofte henvendelser fra publikum som ønsker å ta den populære skituren til Steinsåsvatnet.

- Folk må følge med på skisporet.no for oppdatert informasjon på løypene i Folkeparken. Løypene i selve Folkeparken er nå veldig fine. Vi har kjørt tråkkemaskin hele mandag og jeg regner med perfekte løyper i ettermiddag, sier Welde, som håper flest mulig tar turen ut i disse flotte vinterdagene vi har nå.

- Det spiller ingen rolle om du går på beina eller på ski. Det viktigste er å komme seg ut.