Stian Rognan fant sin arbeidsplass på Stangnes.

Marcussens Metallstøperi er en tradisjonsrik bedrift her i Harstad som har 70-årsjubileum neste år.

NHO-direktør for Troms og Svalbard, Christian Chramer, besøkte nylig Stian Rognan på sin nye arbeidsplass.

- Bedriften har et stort hjerte og er sitt samfunnsansvar bevist, og det var dagens diplom overrekkelse et synlig bevis på, sier Christian Chramer, som overakte daglig leder i bedriften, Hilde Svenning, det synlige beviset sammen med Inko AS.

Svenning var klar i sin holdning til at menneskene i bedriften må utvikles hvis bedriften skal kunne utvikle seg.

- NHO støtter prosjektert «Ringer i vannet» i Harstad, der Inko jobber med å få mennesker over i nytt arbeid, opplyste Lisbeth Ringstad, administrerende direktør ved Inko AS.

- Prosjektet kartlegger bedriftenes behov og søker å finne riktig person til jobben. Folk som har falt utenfor arbeidslivet får en viktig mulighet til å komme i lønnet arbeid, sier Ringstad.

Oppgaver

Stian har mange interessante oppgaver i løpet av arbeidsdagen.

- Derfor har de stilt en arbeidsplass disponibel for en ungdom som har hatt utfordringer med å finne sin plass i utdanning og arbeidsliv. Stian er kjempeglad for den retning livet hans har tatt etter at han kom med i Inko sitt gutteprosjekt sammen med jobbveileder Bjørn Håkon Aune, opplyser Ringstad.

Fast jobb

- Nå har han fått fast jobb, etter sin praksis hos Marcussen Metallstøperi, og en arbeidshverdag som er tilpasset hans fysiske og psykiske aktivitetsnivå, opplyser Ringstad.

Han har masse energi og den får han brukt konstruktivt sammen med gode kolleger hos MM. Han stortrives og dette fikk han fortelle om til NHO-direktør Christian Chramer og administrerende direktør Inko Lisbeth Ringstad.

Stian Rognan er en av flere som har fått jobb gjennom NHO og Inko sitt inkluderingsprosjekt.

- Det er kjempeviktig at industrien tar et aktivt ansvar for disse ungdommene som sliter med å finne sin plass i yrkeslivet og som ikke har lykkes med teoretisk skolegang, uttalte Hilde Svenning til NHO-direktøren under besøket-

- Hvis ikke vi gjør det; hvem skal gjøre det da? – sa Hilde Sverrning.

- Jeg håper at også andre bedrifter lar seg inspirere av denne bedriften og Inko sitt samarbeid for å gi de som står utenfor arbeidslivet en mulighet, sier Charemer.

Han sier at dette er et prakteksempel på samfunnsansvar fra næringslivet.

- Jeg oppfordrer bedrifter til å ta kontakt med Inko om de skulle ønske å vite mer om Ringer i vannet-prosjektet, sier Lisbeth Ringstad.

- Vi har allerede mange dyktige bedrifter her i Harstad som tar et stort samfunnsansvar, sier hun.

Fakta

Fakta om Ringer i vannet

♦ Ringer i vannet er en rekrutteringsstrategi for NHO-bedrifter.

♦ 749 NHO-bedrifter (feb 2016) har avtale om å ta i mot personer som har hull i CV-en med sikte på å skaffe fast arbeid.

♦ Ca 1.200 personer får fast jobb gjennom Ringer i vannet i løpet av et år.

Ringer i Vannet driftes av NHO Service, og er NHOs strategi for å bidra til at de som har falt ut av arbeidslivet, kommer tilbake i jobb. Her er det store økonomiske og menneskelige gevinster å hente. Strategien sørger for at næringslivet får bistand og veiledning ved ansettelse av kandidater fra attføringsbedrifter.

Attføringsbedriftene er spredt over hele landet, har lang erfaring med å forberede personer med ulike former for yrkesbegrensninger og kan møte arbeidsgiveres krav. De vil også kunne foreta den nødvendige oppfølgingen på arbeidsplassen som bedriften har behov for, og bistå med rådgivning etter at kandidaten har fått fast ansettelse.

BIDRAR: NHO-direktør for Troms og Svalbard, Christian Chramer, besøkte nylig Stian Rognan på sin nye arbeidsplass i Harstad. Foto: Inko