Tidligere denne uka gikk Harstad Tidende ut og etterlyste engasjement i forbindelse med sentrumsplanen: «I Harstad pågår en svært viktig prosess når det kommer til utvikling av den byen vi skal bo, virke og trives i. Det skulle man ikke tro. Det er betimelig å stille spørsmålet: Hvor er engasjementet? Fra byens næringsliv, fra innbyggerne - og ikke minst fra politikerne.» skrev vi på kommentarplass.

I kveld så vi engasjementet. Ekte engasjement. En fullsatt Nordic Hall fulgte interessert med da kommuneplanlegger Lars André Uttakleiv, havnesjef Ivar Frans Hagenlund og næringssjef Bjørn Akselsen snakket om sentrumsplan, havneutbygging og næringsutvikling i Harstad. Engasjementet kom også klart til uttrykk da det ble åpnet for spørsmål og innlegg fra publikum. Gammelbrygga, samferdsel, boligutbygging og havneplaner var naturligvis tema som fikk oppmerksomhet. Det skulle ellers bare mangle.

Med flere hundre til stede i salen, er det dessverre en umulighet at alle kan komme til orde. Men så er det heller ikke slik at sentrumsplanen ble vedtatt denne onsdagskvelden i november. På mange måter er det nå det starter. Eller for å bruke Winston Churchills ord: Det er ikke slutten. Det er ikke engang begynnelsen på slutten. Men det er muligens slutten på begynnelsen.

La debatten om sentrumsplanen leve videre - og tilta i styrke. Det handler om byens framtid.