Ingvild Antonsen (23) har fått massiv støtte fra fjern og nær etter at hun la ut et hjertesukk på Facebook om fordommene og kommentarene som møter henne som sykehjemsassistent. Hun hadde sett seg lei av kommentarer som «å ja, du tørker rumpe».

Det var Harstad Tidende som først omtalte Ingvilds historie, en sak vår nettavis fikk enorm response på.

I ettertid har også VG Nett slått saken stort opp.

Fredag kveld har VG Nett lagt ut en ny sak hvor flere av landets kjente politikere hyller Ingvild, deriblant statsråd Sylvi Listhaug. Hun har selv jobbet fem år som sykehjemsassistent på aldershjem.

– Hun fortjener helsestatus og ikke slike kommentarer som dem hun har blitt tildelt. Ansatte ved sykehjem er hverdagshelter, og alle burde være glade for at de gjør den utrolig viktige jobben det er å ta vare på de eldre, sier Listhaug til VG.

Nå hyller hun Antonsen for at hun tør å fortelle om fordommene hun møter rundt sin jobb.

– Jeg tenker vi trenger flere slik som Ingvild. Jeg synes det er veldig bra at hun gjør det og jeg er veldig glad for at det ser ut til å være så mange som responderer på det. De som har vært på et sykehjem ser hva de ansatte gjør vet hva denne jobben handler om, sier hun.

– Stå på Ingvild, vi trenger flere slik hverdagshelter som deg. Jeg heier på deg!

Også andre nestleder Torgeir Micaelsen (Ap) i stortingets helse- og omsorgskomite roser Ingvild VGs reportasje.

Og ikke nok med det. VGs kjente kommentator Astri Meland bruker spalteplass for å hylle Ingvild. Saken lå fredag kveld som toppsak på VG Nett.

Hovedpersonen selv er rørt til tårer over tilbakemeldingene.

– Jeg er helt overveldet. Dette er utrolig koselig å høre. Jeg er helt tom for ord, og veldig rørt. Ofte går jeg med en følelse av dårlig samvittighet knyttet til jobben min på grunn av mangel på tid. Da er det utrolig godt å høre at jeg blir satt pris på, sier hun til VG Nett.