Halvard Volden ble vekkt av kona halv ti i mårrest.-  Vi hørte at en dame utenfor hylte, det brenn.Volden tok rask affære og sprang ned til huset nedenfor i Bergsvegen på Borkenes.-  Det eneste som sto i hodet mitt da, var å sjekke at det ikke var noen inni huset.

BerømmeHan legger til at en av ungene som bodde i den delen hadde bursdag i dag.-  Ikke noe særlig start på femårsdagen. Volden vil berømme Kvæfjord brannvesen.-  De fikk brannen fort under kontroll.

Volden tror at brannen kan ha startet på kjøkkenet.- Det var derfra det kom mest flamme.

Må bli kaldtKvæfjord brannvesen vil etterslokke utover ettermiddagen. -  Vi har ikke noen teori på hva som kan ha skjedd. Dere må høre med politiet senere hva årsaken til dette kan være, sier utrykningsleder Børre Nilsen.- Etterforskning vil starte så snart det lar seg gjøre, men det må bli kaldt først, sier operasjonsleder hos Midtre Hålogaland politidistrikt Tom Johannesen.

Til sykehusDet var like før klokken halv ti lørdag morgen at politiet fikk melding om boligbrannen i Bergsvegen i Kvæfjord. De tre personene kom seg ut, og beboerne i tomannsboligen og omkringliggende hus ble evakuert til naboer.

- Kvinnen ble kjørt til sykehus fordi hun har pustet inn røyk, opplyser operasjonsleder Tom Johannesen i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Harstad brannvesen var på stedet etter tjue minutt, men da hadde det lokale brannvesen brannen under kontroll.

Utrykningsleder Børre Nilsen og resten av Kvæfjord Brannvesen vil fortsette med etterslukking ut over lørdag ettermiddag. Foto: Gøran Gimsøy