Jan-Fredrik Karlsen er er klar for Harstadkonferansen.

Karlsen er kanskje mest kjent som dommer i Idol og nyslått musikkansvarlig for Melodi Grand Prix, men Jan-Fredrik Karlsen er også en dreven forretningsmann.

Når Karlsen inntar podiet i Nordic Hall 22. januar kommer han ifølge arrangørene til å snakke mye og engasjert om folk som har gitt ham sjanser. Karlsen mener at de flinkeste folkene aldri er redde for å dele av sin kunnskap. Det er ingen som kan ta fra dem det de har, men de har så mye å vinne på å dele – da får også de mye igjen.

– Petter Stordalen er en sånn fyr. Det samme er Trond Kvernstrøm. Han ringte og ville ha meg med på å bygge opp Idol i Norge. Når du opplever noe sånt, får du respekt for hva andre mennesker kan gi deg av muligheter. Det hender fortsatt at jeg ringer til Kvernstrøm og bare sier takk, sier Karlsen til Aftenposten.

Programmet

Idol ble en TV-suksess, det samme ble den påfølgende Idol-turneen. Idol-inntektene fikk fart på Playroom, selskapet Karlsen startet med to tomme hender i 2002. Noen år senere fikk han inn blant annet Petter Stordalen på eiersiden, og begynte å sysle med eventer i tillegg til management-jobbinga. 10 år senere solgte Karlsen og co firmaet for om lag 80 millioner kroner, i følge Dagens Næringsliv.

I fjor hadde Playroom – der Karlsen fremdeles jobber – en omsetning på 237 millioner kroner. Selskapet har nå 21 ansatte.

– Vi er utrolig stolte av programmet til Harstadkonferansen 2016. I tillegg til Karlsen kommer samfunnsdebattant Per Fugelli, Preben Carlsen fra PR-byrået Trigger – som ble kåret til verdens mest kreative PR-byrå i høst, Snøhettas Martin Gran, eventyrer Jarle Andhøy, Statoils nye sjef for Drift Nord, Morten Loktu, og Norges eneste tekstdoktor, Christine Calvert. Alle har unike og spennende historier å fortelle, sier prosjektlederen i Harstad Profileringspool, Børge Hoseth i en pressemelding.

Også styrelederen i Profileringspoolen, Trond Strøm Hansen er fornøyd:

– Vi registrerer god fart i billettsalget og konkluderer med at vi har et svært spennende program å tilby på Harstadkonferansen 22. januar. Og med Jan Fredrik Karlsen er også den siste brikken på plass og programmet er komplett.

Pris

Det blir også underholdning i form av musikk. Årets MGP junior-vinner, Thea Floer Kulseng, åpner konferansen, mens Maria Haukaas Mittet runder av det hele.

I år blir det også Harstadkonferansen Awards, som er eget arrangement på kvelden samme dag.

- Her ønsker vi å legge til rette for oppsummering og erfaringsutveksling rundt konferanseprogrammet og krydrer det hele med mat og underholdning. Kveldsarrangementet toppes med utdeling av "Seire ved å dele-prisen" som nå skal deles ut for 17. gang. Sammen med tusenkunstner og komiker Åsleik Engmark er også fjorårsvinner Ola Bremnes på plass og har det ærefulle oppdraget med å overbringe vandretrofeet videre til neste års vinner, sier Strøm Hansen.