Det er over 20 år siden Arne Håkonseth (59) ble ansatt som sogneprest i Kvæfjord. 25. januar tiltrer han som ny prost i Trondenes prosti, og dermed er stillingen hans i Kvæfjord nå lyst ledig.

- Vi er spent på hvor mange som søker. Jobben har ikke vært ledig på 20 år, så vi vet rett og slett ikke hvordan interessen er, sier Bjørn Christian Hagen, rådgiver HR/personal i Trondenes prosti.

I stilingsannonsen som ligger ute nå står det at menigheten er fordelt på to kirker. De to kirkene er Kvæfjord kirke, som er hovedkirka på kommunesenteret Borkenes, og Langvassbukt kirke. Menighetens kontorer ligger i menighetshuset, som ligger ved sida av Kvæfjord kirke. Soknet er delt i to av Gullesfjorden, med fergeforbindelsen Refsnes-Flesnes.

- Kvæfjord menighet – sammen i tro, håp og kjærlighet. Det er mottoet som danner utgangspunkt for menighetens planer. Hvert år døpes det om lag 20 personer, om lag 25 konfirmeres, om lag 25 gravlegges, og det vies om lag fem par. Det er forordna 48 gudstjenester per år.

Hagen sier det jevnlig er ledige stillinger i Trondenes prosti, selv om sogneprest-jobben i Kvæfjord har vært opptatt lenge.

- Vi ansatte ny sogneprest både på Sandtorg og Ibestad for ett år siden. Nylig ble det også ansatt ny sogneprest i Harstad menighet. Vi har en grei rotasjon på stillingene og stort sett fått fylt de stillingene vi har lyst ut.

I og med at Stian Holtskog ble ansatt som ny sogneprest i Harstad menighet, er hans gamle stilling som kapellan i Harstad også lyst ut.