Harstad: Store investeringer ved fabrikken i Harstad de senere år har medført en formidabel oppgradering for Hålogaland Grus og Betong AS. Fabrikken fremstår nå i en langt mer moderne drakt.

- Vi er utrolig stolt av å bli valgt til årets betongstajon i 2016, Sier Geir Søreng ved Hålogaland Grus & Betong AS.

Selskapet er eid av Leonhard Nilsen & Sønner, og ligger sentralt plassert i Mercurveien. Siden bedriften ble etablert i 1982 har de vært en sentral aktør i bygge- og anleggsbransjen i Harstad.

- Vi vil motta prisen på vår årlige fabrikkonferanse i Sandefjord 15. april. Her samles alle betongleverandørene fra hele landet til felles konferanse og sosialt treff, sier han.

Kåringen av årets betongstasjon er et samarbeid mellom FABEKO, byggindustrien og Norcem AS. Hovedkriteriene for kåringen er bedriftens miljøpolitikk (ytre og indre) og gjennomføringen av den. HMS, kompetansetiltak, bedriftskultur, kunderelasjoner, forholdet til lokalmiljøet, spesielle markedstiltak og bedriftens generelle omdømme er også viktige faktorer.

Begrunnelsen

I juryens begrunnelse står det blant annet: ”Fabrikkens beliggenhet ved sjøkanten, godt synlig fra Harstad sentrum, gir et særskilt miljøansvar. Juryen mener bedriften tar godt vare på sitt miljøansvar, både i forhold til forurensning og estetikk.”